LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-07-2004, 09:28 AM   #1
Doomhammer
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: Montreal Qc, Canada
Posts: 105

Rep: Reputation: 15
Help on modprobe URGENT PLZ!!


Hi,

I have a eepro100 network card.
In /etc/rc.local i put modprobe eepro100
in /etc/modules.conf i put alias eth0 eepro100

The module is no loaded at boot time.
If i enter the command in the shell : modprobe eepro100 everything works.

Why is these files are not executed?

Guys, i need to ship the system in 3 hours. This has to be fixed. Im im desepÍrate for any help..

Long live Linux!!
Thank you very much

Last edited by Doomhammer; 07-07-2004 at 09:51 AM.
 
Old 07-07-2004, 09:32 AM   #2
XavierP
Moderator
 
Registered: Nov 2002
Location: Kent, England
Distribution: Debian Testing
Posts: 19,192
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 475Reputation: 475Reputation: 475Reputation: 475Reputation: 475
Quote:
in /etc/rc.local i put alias ath0 eepro100
Did you use ath0 or eth0 ?
 
Old 07-07-2004, 09:40 AM   #3
Doomhammer
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: Montreal Qc, Canada
Posts: 105

Original Poster
Rep: Reputation: 15
eth0 Im sorry for the spelling mistake..
the synthax is perfect in the files... please help

Last edited by Doomhammer; 07-07-2004 at 09:46 AM.
 
Old 07-07-2004, 09:49 AM   #4
Hitman1
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2004
Distribution: Fedora Core 5
Posts: 10

Rep: Reputation: 0
In /etc/modules.conf i put modprobe eepro100
in /etc/rc.local i put alias eth0 eepro100

These are reversed !!

modprobe should be in rc.local and alias in modules.conf
 
Old 07-07-2004, 09:51 AM   #5
Doomhammer
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: Montreal Qc, Canada
Posts: 105

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I inverted them when i wrote here.. Nothing is inverted on the files Im sorry forthe mistake. Im in quite a rush trying to make it work!!

Please if anybody can help me.... it would be really appreciated. Thanks for your time.

Last edited by Doomhammer; 07-07-2004 at 10:15 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
help me out to the three questions plz? its urgent lexersrp Linux - General 2 01-22-2005 01:28 AM
ITS URGENT plz helppppp maruthi4u Programming 2 08-14-2004 02:21 PM
modprobe strange behavior? plz help OneManArmy Debian 0 04-18-2004 05:06 PM
p2p urgent help plz g33k Linux - Games 1 11-11-2003 09:09 PM
Plz help, urgent sunil_lc Linux - Networking 4 10-28-2003 12:30 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 08:04 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration