LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-22-2007, 12:04 PM   #1
Charles G
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2005
Posts: 16

Rep: Reputation: 0
Getting alsa to work for emu 0404 soundcard


Could someone tell me if I can get this to work, or am I just wasting my time?

I have the emu 0404 audio card:
http://www.emu.com/products/product....&product=10447

I would be great if I could get it to work in any way so that I could try out some linux music software. I found some information:

https://bugtrack.alsa-project.org/wi....php?wakka=emu

http://www.alsa-project.org/main/ind...e-emu10k1-fpga


I don't really know what to do with this. I have alsa and alsa-firmware rmps installed on Mandrake 2008. But I get:

[charles@localhost Music]$ aplay -vv test.wav
ALSA lib confmisc.c:768parse_card) cannot find card '0'
ALSA lib conf.c:3510_snd_config_evaluate) function snd_func_card_driver returned error: No such device
ALSA lib confmisc.c:392snd_func_concat) error evaluating strings
ALSA lib conf.c:3510_snd_config_evaluate) function snd_func_concat returned error: No such device
ALSA lib confmisc.c:1251snd_func_refer) error evaluating name
ALSA lib conf.c:3510_snd_config_evaluate) function snd_func_refer returned error: No such device
ALSA lib conf.c:3982snd_config_expand) Evaluate error: No such device
ALSA lib pcm.c:2145snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM default
aplay: main:546: audio open error: No such device


From the Mandriva Control Center:

Identification
Vendor: ‎Creative Labs
Description: ‎SB0400 Audigy2 Value
Media class: ‎Multimedia audio controller

Connection
Bus: ‎PCI

PCI domain: ‎0

Bus PCI #: ‎0

PCI device #: ‎6

PCI function #: ‎0

Vendor ID: ‎0x1102

Device ID: ‎0x0008

Sub vendor ID: ‎0x1102

Sub device ID: ‎0x4002

Driver
Module: ‎snd_emu10k1

Alternative drivers: ‎audigy, emu10k1
 
Old 12-22-2007, 03:42 PM   #2
comprookie2000
Gentoo Developer
 
Registered: Feb 2004
Location: Fort Lauderdale FL.
Distribution: Gentoo
Posts: 3,291
Blog Entries: 5

Rep: Reputation: 58
Looks like you will need alsa version 1.0.15
http://bugtrack.alsa-project.org/mai...EMU10K2_driver
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Soundcard doesn't work until I run system-config-soundcard The_Nerd Linux - Software 2 02-11-2006 09:53 AM
Emu 0404 akenhel Linux - Hardware 0 12-11-2005 07:53 AM
Cannot get soundcard to work through ALSA 10xOXR Linux - Newbie 5 06-23-2005 03:09 PM
No sound from E-MU 0404 mohapi Linux - Hardware 3 12-13-2004 11:40 PM
Alsa oss emu after new motherboadr cexshun Linux - Hardware 0 02-15-2004 09:38 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 08:11 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration