LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-07-2005, 04:06 PM   #1
spelltoronto
Member
 
Registered: Jan 2005
Location: San Diego, CA
Posts: 36

Rep: Reputation: 15
Fresh RedHat AS 3.0 Install - No Video


Hi,

I just installed RedHat AS 3.0 onto my Compaq DC5000 computer with onboard video and a NEC LCD1960NXi monitor. The install goes fine and Xserver is automatically configured. But as soon as I reboot and run Xserver to go to the gui, the screen goes black and the monitor says no signal. I booted into single user mode and checked the XF86Config file, and noticed that the monitor sync values were not the same as the NEC monitor's spec sheet said, so I changed them...but still no luck

Any suggestions are appreciated.

Thanks,
Matt
 
Old 04-09-2005, 03:47 AM   #2
t3gah
Member
 
Registered: Dec 2004
Distribution: SuSE, RedHat, ubuntu, Debian
Posts: 734

Rep: Reputation: 30
Re: Fresh RedHat AS 3.0 Install - No Video

Quote:
Originally posted by spelltoronto
Hi,

I just installed RedHat AS 3.0 onto my Compaq DC5000 computer with onboard video and a NEC LCD1960NXi monitor. The install goes fine and Xserver is automatically configured. But as soon as I reboot and run Xserver to go to the gui, the screen goes black and the monitor says no signal. I booted into single user mode and checked the XF86Config file, and noticed that the monitor sync values were not the same as the NEC monitor's spec sheet said, so I changed them...but still no luck

Any suggestions are appreciated.

Thanks,
Matt
What resolution did you choose during the install process and what are the range values for horizontal and vertical sync of the LCD?

What video controller did the X-Windows System choose for your system?


Compaq DC5000 Technical Specifications

Last edited by t3gah; 04-09-2005 at 03:52 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Updating redhat after fresh install of shrike? spfdz Linux - Newbie 2 09-18-2005 11:13 PM
Redhat fresh install port 1025 eyewittness Linux - Security 4 02-18-2005 11:23 AM
config. of mysql on fresh redhat 9 install? unclean Linux - Newbie 3 01-31-2004 09:08 AM
Connecting to my fresh install of RedHat 8 with FTP client stayathomemom Linux - Newbie 1 02-04-2003 02:10 PM
Redhat 6.2 to 7.0 -- Upgrade or Fresh Install? scoats Linux - Software 2 10-21-2001 12:17 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 12:33 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration