LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Latest LQ Deals
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-25-2005, 02:47 PM   #1
andhravodu
LQ Newbie
 
Registered: May 2005
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
eth0 not detected with whitebox linux 4


last night, I installed whitebox linux 4 which is basically RedHat Enterprise 4 recompiled by white box. Only problem I'm having is it can't detect my NIC, (a realtek one) and can't get eth0 started which means, I can't access internet from that computer. I previously had gentoo and was able to surf on it. Such a shame as all other peripherals work flawlessly with whitebox. Please help...

Vamsi.
 
Old 05-29-2005, 10:21 PM   #2
jamuz
Member
 
Registered: Jun 2004
Location: MD USA
Distribution: Kubuntu 18.04.3, Mint 18.3 KDE
Posts: 90

Rep: Reputation: 15
Most likely the particular distro you are installing does not include a driver for your NIC and therefore cannot recognize it.

If you have a distro that does work with that NIC try booting it and using
dmesg | grep eth0
to find the name of the driver or of the NIC. If you have no such distro try Knoppix or Mepis; they are both good at h/w
detection.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
eth0 not being detected justmehere Linux - Hardware 10 08-01-2005 12:09 PM
eth0 not detected as Ethernet, no internet for me :( sadseh Linux - Networking 2 01-02-2005 04:43 AM
eth0 not detected in anyway! mikkime23 Linux - Hardware 1 12-28-2004 12:07 AM
eth0 not detected rosschilen Debian 1 12-23-2004 12:31 AM
Ethereal/Etherape eth0 not detected??? sallas Debian 4 06-20-2004 05:46 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 05:36 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration