LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-02-2003, 05:55 PM   #1
bobterri
Member
 
Registered: Feb 2002
Location: Davenport, IA
Distribution: LinuxMint, Sam-Linux
Posts: 149

Rep: Reputation: 15
Epson Stylus Color 660 won't work


I have set up this printer through Knoppix/configure/configure printers.

When I try to print a test page I get this ominous message entitled "Catastrophe! - KNotify"

A print error occured. Error message received from system:

cupsdoprint -P 'Epson' -J '' -H 'localhost:631' -U 'root' -o ' multiple-document-handling=separate-documents-uncollated-copies orientation-requested=3' '/usr/share/apps/kdeprint/testprint.ps' : execution failed with message:
client-error-not-possible

Yikes! What's going on?

Here's my dsmesg:

root@bob:/home/knoppix# dmesg
Linux version 2.4.22-xfs (root@Knoppix) (gcc version 2.95.4 20011002 (Debian prerelease)) #1 SMP Fr Sep 19 17:55:45 CEST 2003
BIOS-provided physical RAM map:
BIOS-e820: 0000000000000000 - 000000000009fc00 (usable)
BIOS-e820: 000000000009fc00 - 00000000000a0000 (reserved)
BIOS-e820: 00000000000f0000 - 0000000000100000 (reserved)
BIOS-e820: 0000000000100000 - 0000000005ff0000 (usable)
BIOS-e820: 0000000005ff0000 - 0000000005ff3000 (ACPI NVS)
BIOS-e820: 0000000005ff3000 - 0000000006000000 (ACPI data)
BIOS-e820: 00000000fec00000 - 00000000fec01000 (reserved)
BIOS-e820: 00000000fee00000 - 00000000fee01000 (reserved)
BIOS-e820: 00000000ffff0000 - 0000000100000000 (reserved)
0MB HIGHMEM available.
95MB LOWMEM available.
found SMP MP-table at 000f66d0
hm, page 000f6000 reserved twice.
hm, page 000f7000 reserved twice.
hm, page 000f1000 reserved twice.
hm, page 000f2000 reserved twice.
On node 0 totalpages: 24560
zone(0): 4096 pages.
zone(1): 20464 pages.
zone(2): 0 pages.
Intel MultiProcessor Specification v1.4
Virtual Wire compatibility mode.
OEM ID: OEM00000 Product ID: PROD00000000 APIC at: 0xFEE00000
Processor #0 Pentium(tm) Pro APIC version 17
I/O APIC #2 Version 17 at 0xFEC00000.
Enabling APIC mode: Flat. Using 1 I/O APICs
Processors: 1
Kernel command line: auto BOOT_IMAGE=Linux ro root=301 hda=scsi hdb=scsi hdc=scsi hdd=scsi hde=scsi hdf=scsi hdg=scsi hdh=scsi apm=power-off nomce mem=nopentium
ide_setup: hda=scsi
ide_setup: hdb=scsi
ide_setup: hdc=scsi
ide_setup: hdd=scsi
ide_setup: hde=scsi
ide_setup: hdf=scsi
ide_setup: hdg=scsi
ide_setup: hdh=scsi
Initializing CPU#0
Detected 1994.981 MHz processor.
Console: colour dummy device 80x25
Calibrating delay loop... 3984.58 BogoMIPS
Memory: 93804k/98240k available (1262k kernel code, 4048k reserved, 534k data, 132k init, 0k highmem)
Checking if this processor honours the WP bit even in supervisor mode... Ok.
Dentry cache hash table entries: 16384 (order: 5, 131072 bytes)
Inode cache hash table entries: 8192 (order: 4, 65536 bytes)
Mount cache hash table entries: 512 (order: 0, 4096 bytes)
Buffer cache hash table entries: 4096 (order: 2, 16384 bytes)
Page-cache hash table entries: 32768 (order: 5, 131072 bytes)
CPU: CLK_CTL MSR was 6003d223. Reprogramming to 2003d223
CPU: L1 I Cache: 64K (64 bytes/line), D cache 64K (64 bytes/line)
CPU: L2 Cache: 256K (64 bytes/line)
CPU: After generic, caps: 0383fbf7 c1c3fbff 00000000 00000000
CPU: Common caps: 0383fbf7 c1c3fbff 00000000 00000000
Enabling fast FPU save and restore... done.
Enabling unmasked SIMD FPU exception support... done.
Checking 'hlt' instruction... OK.
Checking for popad bug... OK.
POSIX conformance testing by UNIFIX
mtrr: v1.40 (20010327) Richard Gooch (rgooch@atnf.csiro.au)
mtrr: detected mtrr type: Intel
CPU: L1 I Cache: 64K (64 bytes/line), D cache 64K (64 bytes/line)
CPU: L2 Cache: 256K (64 bytes/line)
CPU: After generic, caps: 0383fbf7 c1c3fbff 00000000 00000000
CPU: Common caps: 0383fbf7 c1c3fbff 00000000 00000000
CPU0: AMD Athlon(tm) XP 2400+ stepping 01
per-CPU timeslice cutoff: 731.70 usecs.
enabled ExtINT on CPU#0
ESR value before enabling vector: 00000000
ESR value after enabling vector: 00000000
Error: only one processor found.
ENABLING IO-APIC IRQs
Setting 2 in the phys_id_present_map
...changing IO-APIC physical APIC ID to 2 ... ok.
init IO_APIC IRQs
IO-APIC (apicid-pin) 2-0, 2-3, 2-5, 2-10, 2-11, 2-20, 2-21, 2-22, 2-23 not connected.
..TIMER: vector=0x31 pin1=2 pin2=0
number of MP IRQ sources: 23.
number of IO-APIC #2 registers: 24.
testing the IO APIC.......................

IO APIC #2......
.... register #00: 02000000
....... : physical APIC id: 02
....... : Delivery Type: 0
....... : LTS : 0
.... register #01: 00178003
....... : max redirection entries: 0017
....... : PRQ implemented: 1
....... : IO APIC version: 0003
.... IRQ redirection table:
NR Log Phy Mask Trig IRR Pol Stat Dest Deli Vect:
00 000 00 1 0 0 0 0 0 0 00
01 001 01 0 0 0 0 0 1 1 39
02 001 01 0 0 0 0 0 1 1 31
03 000 00 1 0 0 0 0 0 0 00
04 001 01 0 0 0 0 0 1 1 41
05 000 00 1 0 0 0 0 0 0 00
06 001 01 0 0 0 0 0 1 1 49
07 001 01 0 0 0 0 0 1 1 51
08 001 01 0 0 0 0 0 1 1 59
09 001 01 0 0 0 0 0 1 1 61
0a 000 00 1 0 0 0 0 0 0 00
0b 000 00 1 0 0 0 0 0 0 00
0c 001 01 0 0 0 0 0 1 1 69
0d 001 01 0 0 0 0 0 1 1 71
0e 001 01 0 0 0 0 0 1 1 79
0f 001 01 0 0 0 0 0 1 1 81
10 001 01 1 1 0 1 0 1 1 89
11 001 01 1 1 0 1 0 1 1 91
12 001 01 1 1 0 1 0 1 1 99
13 001 01 1 1 0 1 0 1 1 A1
14 000 00 1 0 0 0 0 0 0 00
15 000 00 1 0 0 0 0 0 0 00
16 000 00 1 0 0 0 0 0 0 00
17 000 00 1 0 0 0 0 0 0 00
IRQ to pin mappings:
IRQ0 -> 0:2
IRQ1 -> 0:1
IRQ4 -> 0:4
IRQ6 -> 0:6
IRQ7 -> 0:7
IRQ8 -> 0:8
IRQ9 -> 0:9
IRQ12 -> 0:12
IRQ13 -> 0:13
IRQ14 -> 0:14
IRQ15 -> 0:15
IRQ16 -> 0:16
IRQ17 -> 0:17
IRQ18 -> 0:18
IRQ19 -> 0:19
.................................... done.
Using local APIC timer interrupts.
calibrating APIC timer ...
..... CPU clock speed is 1995.0167 MHz.
..... host bus clock speed is 266.0022 MHz.
cpu: 0, clocks: 2660022, slice: 1330011
CPU0<T0:2660016,T1:1330000,D:5,S:1330011,C:2660022>
Waiting on wait_init_idle (map = 0x0)
All processors have done init_idle
PCI: PCI BIOS revision 2.10 entry at 0xfbc20, last bus=1
PCI: Using configuration type 1
PCI: Probing PCI hardware
PCI: Probing PCI hardware (bus 00)
PCI: Using IRQ router VIA [1106/3177] at 00:11.0
PCI->APIC IRQ transform: (B0,I10,P0) -> 18
PCI->APIC IRQ transform: (B0,I14,P0) -> 19
PCI->APIC IRQ transform: (B0,I16,P0) -> 16
PCI->APIC IRQ transform: (B0,I16,P1) -> 17
PCI->APIC IRQ transform: (B0,I16,P2) -> 18
PCI->APIC IRQ transform: (B0,I16,P3) -> 19
PCI->APIC IRQ transform: (B0,I17,P0) -> 16
PCI->APIC IRQ transform: (B0,I17,P2) -> 18
PCI->APIC IRQ transform: (B1,I0,P0) -> 16
PCI: Via IRQ fixup for 00:10.0, from 11 to 0
PCI: Via IRQ fixup for 00:10.1, from 3 to 1
PCI: Via IRQ fixup for 00:10.2, from 5 to 2
isapnp: Scanning for PnP cards...
isapnp: No Plug & Play device found
Linux NET4.0 for Linux 2.4
Based upon Swansea University Computer Society NET3.039
Initializing RT netlink socket
Starting kswapd
VFS: Disk quotas vdquot_6.5.1
vesafb: framebuffer at 0xe0000000, mapped to 0xc680d000, size 3072k
vesafb: mode is 1024x768x16, linelength=2048, pages=19
vesafb: protected mode interface info at c000:6489
vesafb: scrolling: redraw
vesafb: directcolor: size=0:5:6:5, shift=0:11:5:0
Console: switching to colour frame buffer device 128x48
fb0: VESA VGA frame buffer device
pty: 256 Unix98 ptys configured
Floppy drive(s): fd0 is 1.44M
FDC 0 is a post-1991 82077
RAMDISK driver initialized: 16 RAM disks of 4096K size 1024 blocksize
Uniform Multi-Platform E-IDE driver Revision: 7.00beta4-2.4
ide: Assuming 33MHz system bus speed for PIO modes; override with idebus=xx
VP_IDE: IDE controller at PCI slot 00:11.1
VP_IDE: chipset revision 6
VP_IDE: not 100% native mode: will probe irqs later
VP_IDE: VIA vt8235 (rev 00) IDE UDMA133 controller on pci00:11.1
ide0: BM-DMA at 0xe400-0xe407, BIOS settings: hdaMA, hdbio
ide1: BM-DMA at 0xe408-0xe40f, BIOS settings: hdcMA, hddio
hda: Maxtor 2F040L0, ATA DISK drive
hdc: SAMSUNG CD-R/RW SW-248F, ATAPI CD/DVD-ROM drive
ide0 at 0x1f0-0x1f7,0x3f6 on irq 14
ide1 at 0x170-0x177,0x376 on irq 15
hda: attached ide-disk driver.
hda: host protected area => 1
hda: 80293248 sectors (41110 MB) w/2048KiB Cache, CHS=4998/255/63
ide-cd: passing drive hdc to ide-scsi emulation.
hdc: attached ide-scsi driver.
Partition check:
hda: hda1 hda2
ide: late registration of driver.
Promise Fasttrak(tm) Softwareraid driver 0.03beta: No raid array found
Highpoint HPT370 Softwareraid driver for linux version 0.02
Guestimating sector 80292223 for superblock
driver for Silicon Image(tm) Medley(tm) hardware version 0.0.1: No raid array found
SCSI subsystem driver Revision: 1.00
scsi0 : SCSI host adapter emulation for IDE ATAPI devices
Vendor: SAMSUNG Model: CD-R/RW SW-248F Rev: R601
Type: CD-ROM ANSI SCSI revision: 02
Attached scsi CD-ROM sr0 at scsi0, channel 0, id 0, lun 0
sr0: scsi3-mmc drive: 40x/48x writer cd/rw xa/form2 cdda tray
Uniform CD-ROM driver Revision: 3.12
Initializing Cryptographic API
NET4: Linux TCP/IP 1.0 for NET4.0
IP Protocols: ICMP, UDP, TCP, IGMP
IP: routing cache hash table of 512 buckets, 4Kbytes
TCP: Hash tables configured (established 8192 bind 8192)
NET4: Unix domain sockets 1.0/SMP for Linux NET4.0.
RAMDISK: Compressed image found at block 0
Freeing initrd memory: 372k freed
VFS: Mounted root (ext2 filesystem).
SGI XFS snapshot 2.4.22-2003-09-03_04:09_UTC with ACLs, realtime, no debug enabled
SGI XFS Quota Management subsystem
FAT: bogus logical sector size 0
XFS mounting filesystem ide0(3,1)
Ending clean XFS mount for filesystem: ide0(3,1)
VFS: Mounted root (xfs filesystem) readonly.
Trying to move old root to /initrd ... okay
Freeing unused kernel memory: 132k freed
Adding Swap: 594396k swap-space (priority -1)
Real Time Clock Driver v1.10e
apm: BIOS version 1.2 Flags 0x07 (Driver version 1.16)
usb.c: registered new driver usbdevfs
usb.c: registered new driver hub
usb-uhci.c: $Revision: 1.275 $ time 18:09:24 Sep 19 2003
usb-uhci.c: High bandwidth mode enabled
usb-uhci.c: USB UHCI at I/O 0xd800, IRQ 16
usb-uhci.c: Detected 2 ports
usb.c: new USB bus registered, assigned bus number 1
hub.c: USB hub found
hub.c: 2 ports detected
usb-uhci.c: USB UHCI at I/O 0xdc00, IRQ 17
usb-uhci.c: Detected 2 ports
usb.c: new USB bus registered, assigned bus number 2
hub.c: USB hub found
hub.c: 2 ports detected
usb-uhci.c: USB UHCI at I/O 0xe000, IRQ 18
usb-uhci.c: Detected 2 ports
usb.c: new USB bus registered, assigned bus number 3
hub.c: USB hub found
hub.c: 2 ports detected
usb-uhci.c: v1.275:USB Universal Host Controller Interface driver
Serial driver version 5.05c (2001-07-0 with MANY_PORTS SHARE_IRQ SERIAL_PCI ISAPNP enabled
ttyS00 at 0x03f8 (irq = 4) is a 16550A
8139too Fast Ethernet driver 0.9.26
eth0: RealTek RTL8139 Fast Ethernet at 0xc6c12000, 00:0d:87:0a:4f:da, IRQ 19
eth0: Identified 8139 chip type 'RTL-8139C'
hub.c: new USB device 00:10.1-2, assigned address 2
PCI: Setting latency timer of device 00:11.5 to 64
Linux agpgart interface v0.99 (c) Jeff Hartmann
agpgart: Maximum main memory to use for agp memory: 60M
agpgart: Detected Via Apollo Pro KM266 / KL266 chipset
agpgart: AGP aperture is 64M @ 0xe8000000
Journalled Block Device driver loaded
NTFS driver v1.1.22 [Flags: R/W MODULE]
EFS: 1.0a - http://aeschi.ch.eu.org/efs/
ttyS1: LSR safety check engaged!
ttyS1: LSR safety check engaged!
eth0: Setting 100mbps full-duplex based on auto-negotiated partner ability 45e1.
eth0: Setting 100mbps full-duplex based on auto-negotiated partner ability 45e1.
usb_control/bulk_msg: timeout
usb.c: USB device not accepting new address=2 (error=-110)
hub.c: new USB device 00:10.1-2, assigned address 3
blk: queue c0334960, I/O limit 4095Mb (mask 0xffffffff)
usb_control/bulk_msg: timeout
usb.c: USB device not accepting new address=3 (error=-110)

It looks like something is wrong with my usb settings.

any help out there?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
epson stylus color 850 won't print shotokan Linux - Hardware 4 05-23-2005 02:48 PM
Epson stylus color 440 printer doesnt work lnthai2002 Linux - Hardware 0 02-21-2005 09:28 AM
printer epson stylus color 660 properly installed but won't write on paper ungua Linux - Hardware 2 10-04-2004 07:30 PM
Epson Stylus color 440c sharkypt Slackware 4 01-26-2003 10:27 AM
Epson Stylus Color 640 ph34r3d Slackware 3 04-27-2002 09:50 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 02:29 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration