LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 04-06-2011, 01:26 PM   #1
grahamb314
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2011
Posts: 16

Rep: Reputation: Disabled
Dual Screens with GeForce 8400GS on Centos 5 issue


I've purchased and installed a GeForce 8400GS card into my Centos machine, however I'm having trouble getting dual screens to work.

The card has three outputs VGA, DVI and HDMI (http://www.nvidia.com/object/geforce_8400.html and http://www.outo.co.uk/WebRoot/Store2...S_1GB_DDR3.jpg)

I downloaded the appropriate driver from http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us

The one I downloaded was:
Version: 260.19.44 Certified
Release Date: 2011.03.07
Operating System: Linux
Language: English (UK)
File Size: 27.2 MB

I logged in as root and came out of XWindows with init 3 I navigated to the above driver location and did:
sh driver_name.run
The installation all went okay and the DVI connection worked on my main screen after doing init 5 However the VGA and HDMI ports did not work with my secondary monitor, so had a look around and saw the dual dual heads options. I set this up how I expected it to work and after clicking apply, the config was saved so I restarted my machine.
I was then tols that XWindows could not start and it would load a default configuration, which brought up my main screen again in Window mode.

If anyone can offer any advice, I would appreciate it.

Thanks,

Graham
 
Old 06-27-2013, 06:36 PM   #2
grahamb314
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2011
Posts: 16

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
There was a configuration utility that came with the drivers, running that solved the problem
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How do I force activation of TVOUT on Nvidia Geforce 8400GS? jsstevenson Linux - Hardware 8 08-14-2011 11:15 AM
Gainward GeForce 8400GS 256MB uskomaton Linux - Hardware 3 06-15-2009 10:27 AM
How to setup dual screens on Fedora Core 8 with NVIDIA GeForce FX 5200 DukeD Linux - Hardware 5 02-10-2009 07:52 PM
OpenSuse 10.3 GeForce 8400GS not detected Jordan&&&& Suse/Novell 5 03-08-2008 02:45 AM
GeForce 8400GS rubbish and slow with compiz. Adrian Baker Linux - General 8 01-12-2008 04:35 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:28 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration