LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-24-2005, 11:38 AM   #1
Brotherswing
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2005
Location: Michigan
Distribution: Slackware
Posts: 28

Rep: Reputation: 15
DRI stops after reboot (slack10.1, mach64)


Well, this originally started with this thread:
http://www.linuxquestions.org/questi...hreadid=289285

Here is the issue. Twice now I've gotten DRI to work on my laptop, and both times after I rebooted there was no joy. I have the problem narrowed down to libGL not loading properly. Xorg is initializing the DRI, but no libGL statements in glxinfo. Yesterday I was following the troubleshooting page on freedesktop.org, and "relinked" (is that a word?) /usr/local/lib/libGL.so.1 to /usr/X11R6/lib/libGL.so.1.5.060300. After that it worked, and I figured I had the problem solved. When I got home after work, and fired the laptop up again, I again had no direct rendering. I double checked the link I had setup on my lunch hour, and it was still intact. Should I have done something else to "save" the configuration? If this were my desktop, I would futz with it until it worked, then never reboot. As this is a lappy that is almost never more than fifty feet away from me, that isn't much of an option. Any advice at all would be very appreciated.
 
Old 02-24-2005, 05:32 PM   #2
Brotherswing
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2005
Location: Michigan
Distribution: Slackware
Posts: 28

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Alright, I've found a workaround of sorts. What I have to do is reinstall the common dri libs snapshot, then restart X. DRI works consistently that way, but it's still a pain to have to do that every time. I could put the install script in my startup, but I shouldn't need to. Its pretty frustrating, but I guess that's what I'll do until I find a better way.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
dri on mach64, slackware 10.1, laptop Brotherswing Linux - Hardware 7 02-23-2005 03:14 PM
DRI with Voodoo 3 in Slack10 irfanhab Slackware 4 10-29-2004 02:59 PM
VNC Works then stops! Reboot fixes but then it stops again! Leethal Linux - Software 1 02-26-2004 07:57 AM
Problem Compiling DRI for ATI Mach64 on 2.6.0 intens Slackware 2 01-09-2004 12:28 PM
SourceForge DRI lost after Reboot shepper Slackware 4 11-20-2003 04:48 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 04:22 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration