LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-19-2008, 12:36 PM   #1
greyarea
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2008
Distribution: Centos5/RHEL5
Posts: 27

Rep: Reputation: 0
compaq DLT4 not detected


Hi There,

I have an initio INI-A100U2W pci scsi card in my machine. In the BIOS the card displays that it has found the tape drive but it's not being detected in Centos5

This is the output from `uname -r`
Code:
2.6.18-53.1.4.el5

This is the output from lspci -vvxxx
Code:
05:06.0 SCSI storage controller: Initio Corporation INI-A100U2W (rev 01)
	Subsystem: Initio Corporation INI-A100U2W
	Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV+ VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR+ FastB2B-
	Status: Cap+ 66MHz+ UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=medium >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-
	Latency: 64, Cache Line Size: 64 bytes
	Interrupt: pin A routed to IRQ 11
	Region 0: I/O ports at e800 [size=256]
	Region 1: Memory at fbfff000 (32-bit, non-prefetchable) [size=4K]
	Expansion ROM at 40000000 [disabled] [size=64K]
	Capabilities: [50] Power Management version 1
		Flags: PMEClk- DSI- D1- D2- AuxCurrent=0mA PME(D0-,D1-,D2-,D3hot-,D3cold-)
		Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-
00: 01 11 60 10 17 01 b0 02 01 00 00 01 10 40 00 00
10: 01 e8 00 00 00 f0 ff fb 00 00 00 00 00 00 00 00
20: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 01 11 60 10
30: 00 00 fe fb 50 00 00 00 00 00 00 00 0b 01 00 00
40: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
50: 01 00 01 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
60: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
70: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
80: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
90: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
a0: 10 ff 00 00 00 00 01 00 00 00 00 00 00 00 00 00
b0: 00 00 00 ed 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
c0: 10 44 00 00 00 00 00 00 dc 43 00 00 00 00 00 00
d0: a0 41 00 00 00 20 00 87 00 00 00 00 00 00 00 00
e0: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
f0: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

This is the output from dmesg:
Code:
Linux version 2.6.18-53.1.4.el5 (mockbuild@builder6.centos.org) (gcc version 4.1.2 20070626 (Red Hat 4.1.2-14)) #1 SMP Fri Nov 30 00:45:16 EST 2007
BIOS-provided physical RAM map:
 BIOS-e820: 0000000000000000 - 000000000009fc00 (usable)
 BIOS-e820: 000000000009fc00 - 00000000000a0000 (reserved)
 BIOS-e820: 00000000000e4000 - 0000000000100000 (reserved)
 BIOS-e820: 0000000000100000 - 000000003bfb0000 (usable)
 BIOS-e820: 000000003bfb0000 - 000000003bfbe000 (ACPI data)
 BIOS-e820: 000000003bfbe000 - 000000003bfe0000 (ACPI NVS)
 BIOS-e820: 000000003bfe0000 - 000000003c000000 (reserved)
 BIOS-e820: 00000000fec00000 - 00000000fec01000 (reserved)
 BIOS-e820: 00000000fecc0000 - 00000000fecc1000 (reserved)
 BIOS-e820: 00000000ff780000 - 0000000100000000 (reserved)
63MB HIGHMEM available.
896MB LOWMEM available.
found SMP MP-table at 000ff780
Memory for crash kernel (0x0 to 0x0) notwithin permissible range
disabling kdump
Using x86 segment limits to approximate NX protection
On node 0 totalpages: 245680
  DMA zone: 4096 pages, LIFO batch:0
  Normal zone: 225280 pages, LIFO batch:31
  HighMem zone: 16304 pages, LIFO batch:3
DMI 2.3 present.
Using APIC driver default
ACPI: RSDP (v000 ACPIAM                                ) @ 0x000fa850
ACPI: RSDT (v001 A M I  OEMRSDT  0x05000618 MSFT 0x00000097) @ 0x3bfb0000
ACPI: FADT (v002 A M I  OEMFACP  0x05000618 MSFT 0x00000097) @ 0x3bfb0200
ACPI: MADT (v001 A M I  OEMAPIC  0x05000618 MSFT 0x00000097) @ 0x3bfb0390
ACPI: MCFG (v001 A M I  OEMMCFG  0x05000618 MSFT 0x00000097) @ 0x3bfb03f0
ACPI: OEMB (v001 A M I  AMI_OEM  0x05000618 MSFT 0x00000097) @ 0x3bfbe040
ACPI: DSDT (v001  A0571 A0571000 0x00000000 INTL 0x02002026) @ 0x00000000
ACPI: PM-Timer IO Port: 0x808
ACPI: Local APIC address 0xfee00000
ACPI: LAPIC (acpi_id[0x01] lapic_id[0x00] enabled)
Processor #0 15:12 APIC version 16
ACPI: IOAPIC (id[0x01] address[0xfec00000] gsi_base[0])
IOAPIC[0]: apic_id 1, version 3, address 0xfec00000, GSI 0-23
ACPI: IOAPIC (id[0x02] address[0xfecc0000] gsi_base[24])
IOAPIC[1]: apic_id 2, version 3, address 0xfecc0000, GSI 24-47
ACPI: INT_SRC_OVR (bus 0 bus_irq 0 global_irq 2 dfl dfl)
ACPI: INT_SRC_OVR (bus 0 bus_irq 9 global_irq 9 low level)
ACPI: IRQ0 used by override.
ACPI: IRQ2 used by override.
ACPI: IRQ9 used by override.
Enabling APIC mode:  Flat.  Using 2 I/O APICs
Using ACPI (MADT) for SMP configuration information
Allocating PCI resources starting at 40000000 (gap: 3c000000:c2c00000)
Detected 1795.755 MHz processor.
Built 1 zonelists.  Total pages: 245680
Kernel command line: ro root=/dev/VolGroup00/LogVol00 rhgb quiet
mapped APIC to ffffd000 (fee00000)
mapped IOAPIC to ffffc000 (fec00000)
mapped IOAPIC to ffffb000 (fecc0000)
Enabling fast FPU save and restore... done.
Enabling unmasked SIMD FPU exception support... done.
Initializing CPU#0
CPU 0 irqstacks, hard=c0743000 soft=c0723000
PID hash table entries: 4096 (order: 12, 16384 bytes)
Console: colour VGA+ 80x25
Dentry cache hash table entries: 131072 (order: 7, 524288 bytes)
Inode-cache hash table entries: 65536 (order: 6, 262144 bytes)
Memory: 966548k/982720k available (2080k kernel code, 15512k reserved, 869k data, 220k init, 65216k highmem)
Checking if this processor honours the WP bit even in supervisor mode... Ok.
Calibrating delay using timer specific routine.. 3593.14 BogoMIPS (lpj=1796570)
Security Framework v1.0.0 initialized
SELinux:  Initializing.
SELinux:  Starting in permissive mode
selinux_register_security:  Registering secondary module capability
Capability LSM initialized as secondary
Mount-cache hash table entries: 512
CPU: After generic identify, caps: 078bfbff e3d3fbff 00000000 00000000 00000001 00000000 00000001
CPU: After vendor identify, caps: 078bfbff e3d3fbff 00000000 00000000 00000001 00000000 00000001
CPU: L1 I Cache: 64K (64 bytes/line), D cache 64K (64 bytes/line)
CPU: L2 Cache: 128K (64 bytes/line)
CPU: After all inits, caps: 078bf3ff e3d3fbff 00000000 00000410 00000001 00000000 00000001
Intel machine check architecture supported.
Intel machine check reporting enabled on CPU#0.
Checking 'hlt' instruction... OK.
SMP alternatives: switching to UP code
Freeing SMP alternatives: 14k freed
ACPI: Core revision 20060707
CPU0: AMD Sempron(tm) Processor 3000+ stepping 02
Total of 1 processors activated (3593.14 BogoMIPS).
ENABLING IO-APIC IRQs
..TIMER: vector=0x31 apic1=0 pin1=2 apic2=0 pin2=0
Brought up 1 CPUs
sizeof(vma)=84 bytes
sizeof(page)=32 bytes
sizeof(inode)=340 bytes
sizeof(dentry)=136 bytes
sizeof(ext3inode)=492 bytes
sizeof(buffer_head)=52 bytes
sizeof(skbuff)=172 bytes
checking if image is initramfs... it is
Freeing initrd memory: 2981k freed
NET: Registered protocol family 16
ACPI: bus type pci registered
PCI: BIOS Bug: MCFG area at e0000000 is not E820-reserved
PCI: Not using MMCONFIG.
PCI: PCI BIOS revision 3.00 entry at 0xf0031, last bus=5
PCI: Using configuration type 1
Setting up standard PCI resources
ACPI: Interpreter enabled
ACPI: Using IOAPIC for interrupt routing
ACPI: PCI Root Bridge [PCI0] (0000:00)
PCI: Probing PCI hardware (bus 00)
Boot video device is 0000:01:00.0
PCI: Transparent bridge - 0000:00:13.1
ACPI: PCI Interrupt Routing Table [\_SB_.PCI0._PRT]
ACPI: PCI Interrupt Routing Table [\_SB_.PCI0.P0P7._PRT]
ACPI: PCI Interrupt Routing Table [\_SB_.PCI0.P0PA._PRT]
ACPI: PCI Interrupt Routing Table [\_SB_.PCI0.P0P1._PRT]
ACPI: PCI Interrupt Routing Table [\_SB_.PCI0.NBPG._PRT]
ACPI: PCI Interrupt Routing Table [\_SB_.PCI0.NBP0._PRT]
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKA] (IRQs 3 4 5 6 7 10 *11 12 14 15)
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKB] (IRQs 3 4 *5 6 7 10 11 12 14 15)
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKC] (IRQs 3 *4 5 6 7 10 11 12 14 15)
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKD] (IRQs 3 4 *5 6 7 10 11 12 14 15)
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKE] (IRQs 3 4 5 6 7 10 11 12 14 15) *0, disabled.
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKF] (IRQs 3 4 5 6 7 10 11 12 14 15) *0, disabled.
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKG] (IRQs 3 4 5 6 7 10 11 12 14 15) *0, disabled.
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKH] (IRQs 3 4 5 6 7 *10 11 12 14 15)
Linux Plug and Play Support v0.97 (c) Adam Belay
pnp: PnP ACPI init
pnp: PnP ACPI: found 15 devices
usbcore: registered new driver usbfs
usbcore: registered new driver hub
PCI: Using ACPI for IRQ routing
PCI: If a device doesn't work, try "pci=routeirq".  If it helps, post a report
PCI: Cannot allocate resource region 8 of bridge 0000:00:02.0
PCI: Cannot allocate resource region 8 of bridge 0000:00:03.0
NetLabel: Initializing
NetLabel:  domain hash size = 128
NetLabel:  protocols = UNLABELED CIPSOv4
NetLabel:  unlabeled traffic allowed by default
pnp: 00:07: ioport range 0x290-0x297 has been reserved
PCI: Bridge: 0000:00:01.0
  IO window: disabled.
  MEM window: fa000000-fbdfffff
  PREFETCH window: d0000000-dfffffff
PCI: Bridge: 0000:00:02.0
  IO window: disabled.
  MEM window: disabled.
  PREFETCH window: disabled.
PCI: Bridge: 0000:00:03.0
  IO window: disabled.
  MEM window: disabled.
  PREFETCH window: disabled.
PCI: Bridge: 0000:00:13.0
  IO window: disabled.
  MEM window: fbe00000-fbefffff
  PREFETCH window: disabled.
PCI: Bridge: 0000:00:13.1
  IO window: e000-efff
  MEM window: fbf00000-fbffffff
  PREFETCH window: 40000000-400fffff
PCI: Setting latency timer of device 0000:00:01.0 to 64
ACPI: PCI Interrupt 0000:00:02.0[A] -> GSI 27 (level, low) -> IRQ 169
PCI: Setting latency timer of device 0000:00:02.0 to 64
ACPI: PCI Interrupt 0000:00:03.0[A] -> GSI 31 (level, low) -> IRQ 177
PCI: Setting latency timer of device 0000:00:03.0 to 64
PCI: Setting latency timer of device 0000:00:13.0 to 64
PCI: Setting latency timer of device 0000:00:13.1 to 64
NET: Registered protocol family 2
IP route cache hash table entries: 32768 (order: 5, 131072 bytes)
TCP established hash table entries: 131072 (order: 8, 1048576 bytes)
TCP bind hash table entries: 65536 (order: 7, 524288 bytes)
TCP: Hash tables configured (established 131072 bind 65536)
TCP reno registered
apm: BIOS version 1.2 Flags 0x03 (Driver version 1.16ac)
apm: overridden by ACPI.
audit: initializing netlink socket (disabled)
audit(1200745196.739:1): initialized
highmem bounce pool size: 64 pages
Total HugeTLB memory allocated, 0
VFS: Disk quotas dquot_6.5.1
Dquot-cache hash table entries: 1024 (order 0, 4096 bytes)
SELinux:  Registering netfilter hooks
Initializing Cryptographic API
ksign: Installing public key data
Loading keyring
- Added public key EE0941287449EA77
- User ID: CentOS (Kernel Module GPG key)
io scheduler noop registered
io scheduler anticipatory registered
io scheduler deadline registered
io scheduler cfq registered (default)
PCI: Setting latency timer of device 0000:00:02.0 to 64
assign_interrupt_mode Found MSI capability
Allocate Port Service[0000:00:02.0:pcie00]
Allocate Port Service[0000:00:02.0:pcie02]
PCI: Setting latency timer of device 0000:00:03.0 to 64
assign_interrupt_mode Found MSI capability
Allocate Port Service[0000:00:03.0:pcie00]
Allocate Port Service[0000:00:03.0:pcie02]
pci_hotplug: PCI Hot Plug PCI Core version: 0.5
ACPI: Processor [CPU1] (supports 16 throttling states)
Real Time Clock Driver v1.12ac
Non-volatile memory driver v1.2
Linux agpgart interface v0.101 (c) Dave Jones
Serial: 8250/16550 driver $Revision: 1.90 $ 4 ports, IRQ sharing enabled
serial8250: ttyS1 at I/O 0x2f8 (irq = 3) is a 16550A
00:0c: ttyS1 at I/O 0x2f8 (irq = 3) is a 16550A
RAMDISK driver initialized: 16 RAM disks of 16384K size 4096 blocksize
Uniform Multi-Platform E-IDE driver Revision: 7.00alpha2
ide: Assuming 33MHz system bus speed for PIO modes; override with idebus=xx
VP_IDE: IDE controller at PCI slot 0000:00:0f.1
PCI: VIA IRQ fixup for 0000:00:0f.1, from 255 to 0
VP_IDE: chipset revision 7
VP_IDE: not 100% native mode: will probe irqs later
VP_IDE: VIA vt8237a (rev 00) IDE UDMA133 controller on pci0000:00:0f.1
    ide0: BM-DMA at 0xfc00-0xfc07, BIOS settings: hda:DMA, hdb:pio
    ide1: BM-DMA at 0xfc08-0xfc0f, BIOS settings: hdc:DMA, hdd:pio
Probing IDE interface ide0...
hda: IBM-DTTA-350840, ATA DISK drive
ide0 at 0x1f0-0x1f7,0x3f6 on irq 14
Probing IDE interface ide1...
hdc: SAMSUNG CD-ROM SC-148F, ATAPI CD/DVD-ROM drive
ide1 at 0x170-0x177,0x376 on irq 15
hda: max request size: 128KiB
hda: 16514064 sectors (8455 MB) w/467KiB Cache, CHS=16383/16/63, UDMA(33)
hda: cache flushes not supported
 hda: hda1 hda2
ide-floppy driver 0.99.newide
usbcore: registered new driver hiddev
usbcore: registered new driver usbhid
drivers/usb/input/hid-core.c: v2.6:USB HID core driver
PNP: PS/2 Controller [PNP0303:PS2K,PNP0f03:PS2M] at 0x60,0x64 irq 1,12
serio: i8042 KBD port at 0x60,0x64 irq 1
serio: i8042 AUX port at 0x60,0x64 irq 12
mice: PS/2 mouse device common for all mice
md: md driver 0.90.3 MAX_MD_DEVS=256, MD_SB_DISKS=27
md: bitmap version 4.39
TCP bic registered
Initializing IPsec netlink socket
NET: Registered protocol family 1
NET: Registered protocol family 17
powernow-k8: Found 1 AMD Sempron(tm) Processor 3000+ processors (1 cpu cores) (version 2.10.00)
powernow-k8: BIOS error - no PSB or ACPI _PSS objects
Using IPI No-Shortcut mode
ACPI: (supports S0 S1 S3 S4 S5)
Time: tsc clocksource has been installed.
Freeing unused kernel memory: 220k freed
Write protecting the kernel read-only data: 388k
input: AT Translated Set 2 keyboard as /class/input/input0
USB Universal Host Controller Interface driver v3.0
ACPI: PCI Interrupt 0000:00:10.0[A] -> GSI 20 (level, low) -> IRQ 209
PCI: VIA IRQ fixup for 0000:00:10.0, from 11 to 1
uhci_hcd 0000:00:10.0: UHCI Host Controller
uhci_hcd 0000:00:10.0: new USB bus registered, assigned bus number 1
uhci_hcd 0000:00:10.0: irq 209, io base 0x0000b800
usb usb1: configuration #1 chosen from 1 choice
hub 1-0:1.0: USB hub found
hub 1-0:1.0: 2 ports detected
ACPI: PCI Interrupt 0000:00:10.1[B] -> GSI 22 (level, low) -> IRQ 217
PCI: VIA IRQ fixup for 0000:00:10.1, from 5 to 9
uhci_hcd 0000:00:10.1: UHCI Host Controller
uhci_hcd 0000:00:10.1: new USB bus registered, assigned bus number 2
uhci_hcd 0000:00:10.1: irq 217, io base 0x0000b400
usb usb2: configuration #1 chosen from 1 choice
hub 2-0:1.0: USB hub found
hub 2-0:1.0: 2 ports detected
ACPI: PCI Interrupt 0000:00:10.2[C] -> GSI 21 (level, low) -> IRQ 225
PCI: VIA IRQ fixup for 0000:00:10.2, from 4 to 1
uhci_hcd 0000:00:10.2: UHCI Host Controller
uhci_hcd 0000:00:10.2: new USB bus registered, assigned bus number 3
uhci_hcd 0000:00:10.2: irq 225, io base 0x0000b000
usb usb3: configuration #1 chosen from 1 choice
hub 3-0:1.0: USB hub found
hub 3-0:1.0: 2 ports detected
ACPI: PCI Interrupt 0000:00:10.3[D] -> GSI 23 (level, low) -> IRQ 233
PCI: VIA IRQ fixup for 0000:00:10.3, from 5 to 9
uhci_hcd 0000:00:10.3: UHCI Host Controller
uhci_hcd 0000:00:10.3: new USB bus registered, assigned bus number 4
uhci_hcd 0000:00:10.3: irq 233, io base 0x0000a800
usb usb4: configuration #1 chosen from 1 choice
hub 4-0:1.0: USB hub found
hub 4-0:1.0: 2 ports detected
ohci_hcd: 2005 April 22 USB 1.1 'Open' Host Controller (OHCI) Driver (PCI)
ACPI: PCI Interrupt 0000:00:10.4[C] -> GSI 21 (level, low) -> IRQ 225
PCI: VIA IRQ fixup for 0000:00:10.4, from 4 to 1
ehci_hcd 0000:00:10.4: EHCI Host Controller
ehci_hcd 0000:00:10.4: new USB bus registered, assigned bus number 5
ehci_hcd 0000:00:10.4: irq 225, io mem 0xf9fffc00
ehci_hcd 0000:00:10.4: USB 2.0 started, EHCI 1.00, driver 10 Dec 2004
usb usb5: configuration #1 chosen from 1 choice
hub 5-0:1.0: USB hub found
hub 5-0:1.0: 8 ports detected
input: ImExPS/2 Generic Explorer Mouse as /class/input/input1
SCSI subsystem initialized
libata version 2.21 loaded.
sata_via 0000:00:0f.0: version 2.2
ACPI: PCI Interrupt 0000:00:0f.0[B] -> GSI 21 (level, low) -> IRQ 225
sata_via 0000:00:0f.0: routed to hard irq line 5
scsi0 : sata_via
scsi1 : sata_via
ata1: SATA max UDMA/133 cmd 0x0001d800 ctl 0x0001d402 bmdma 0x0001c400 irq 225
ata2: SATA max UDMA/133 cmd 0x0001d000 ctl 0x0001c802 bmdma 0x0001c408 irq 225
ata1: SATA link up 1.5 Gbps (SStatus 113 SControl 300)
ata1.00: ATA-7: Maxtor 6Y080M0, YAR51EW0, max UDMA/133
ata1.00: 160086528 sectors, multi 16: LBA 
ata1.00: configured for UDMA/133
ata2: SATA link down 1.5 Gbps (SStatus 0 SControl 300)
  Vendor: ATA       Model: Maxtor 6Y080M0    Rev: YAR5
  Type:   Direct-Access                      ANSI SCSI revision: 05
SCSI device sda: 160086528 512-byte hdwr sectors (81964 MB)
sda: Write Protect is off
sda: Mode Sense: 00 3a 00 00
SCSI device sda: drive cache: write back
SCSI device sda: 160086528 512-byte hdwr sectors (81964 MB)
sda: Write Protect is off
sda: Mode Sense: 00 3a 00 00
SCSI device sda: drive cache: write back
 sda: sda1
sd 0:0:0:0: Attached scsi disk sda
device-mapper: ioctl: 4.11.0-ioctl (2006-09-14) initialised: dm-devel@redhat.com
kjournald starting.  Commit interval 5 seconds
EXT3-fs: mounted filesystem with ordered data mode.
SELinux:  Disabled at runtime.
SELinux:  Unregistering netfilter hooks
audit(1200745204.760:2): selinux=0 auid=4294967295
hdc: ATAPI 48X CD-ROM drive, 128kB Cache, DMA
Uniform CD-ROM driver Revision: 3.20
parport: PnPBIOS parport detected.
parport0: PC-style at 0x378 (0x778), irq 7 [PCSPP,TRISTATE,EPP]
input: PC Speaker as /class/input/input2
EDAC MC: Ver: 2.0.1 Nov 30 2007
EDAC MC0: Giving out device to k8_edac Athlon64/Opteron: DEV 0000:00:18.2
via-rhine.c:v1.10-LK1.4.1 July-24-2006 Written by Donald Becker
ACPI: PCI Interrupt 0000:00:12.0[A] -> GSI 23 (level, low) -> IRQ 233
eth0: VIA Rhine II at 0xf9fff800, 00:17:31:d6:2a:b1, IRQ 233.
eth0: MII PHY found at address 1, status 0x786d advertising 01e1 Link 41e1.
Floppy drive(s): fd0 is 1.44M
FDC 0 is a post-1991 82077
ACPI: PCI Interrupt 0000:04:01.0[A] -> GSI 17 (level, low) -> IRQ 50
PCI: Setting latency timer of device 0000:04:01.0 to 64
sd 0:0:0:0: Attached scsi generic sg0 type 0
lp0: using parport0 (interrupt-driven).
lp0: console ready
NET: Registered protocol family 10
lo: Disabled Privacy Extensions
IPv6 over IPv4 tunneling driver
ACPI: Power Button (FF) [PWRF]
ACPI: Power Button (CM) [PWRB]
ibm_acpi: ec object not found
md: Autodetecting RAID arrays.
md: autorun ...
md: ... autorun DONE.
device-mapper: multipath: version 1.0.5 loaded
EXT3 FS on dm-0, internal journal
kjournald starting.  Commit interval 5 seconds
EXT3 FS on hda1, internal journal
EXT3-fs: mounted filesystem with ordered data mode.
Adding 1966072k swap on /dev/VolGroup00/LogVol01.  Priority:-1 extents:1 across:1966072k
process `sysctl' is using deprecated sysctl (syscall) net.ipv6.neigh.lo.retrans_time; Use net.ipv6.neigh.lo.retrans_time_ms instead.
eth0: link up, 100Mbps, full-duplex, lpa 0x41E1
eth0: no IPv6 routers present
Bluetooth: Core ver 2.10
NET: Registered protocol family 31
Bluetooth: HCI device and connection manager initialized
Bluetooth: HCI socket layer initialized
Bluetooth: L2CAP ver 2.8
Bluetooth: L2CAP socket layer initialized
Bluetooth: HIDP (Human Interface Emulation) ver 1.1
This the the output from lsmod:
Code:
Module                  Size  Used by
autofs4                24517  2 
hidp                   23105  2 
l2cap                  29633  5 hidp
bluetooth              53925  2 hidp,l2cap
sunrpc                144253  1 
dm_multipath           21577  0 
video                  19269  0 
sbs                    18533  0 
backlight              10049  0 
i2c_ec                  9025  1 sbs
i2c_core               23745  1 i2c_ec
button                 10705  0 
battery                13637  0 
asus_acpi              19289  0 
ac                      9157  0 
ipv6                  251393  22 
lp                     15849  0 
sg                     36061  0 
snd_hda_intel          24025  1 
snd_hda_codec         202689  1 snd_hda_intel
snd_seq_dummy           7877  0 
snd_seq_oss            32577  0 
snd_seq_midi_event     11073  1 snd_seq_oss
snd_seq                49713  5 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi_event
snd_seq_device         11725  3 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq
snd_pcm_oss            42945  0 
snd_mixer_oss          19009  1 snd_pcm_oss
snd_pcm                72133  3 snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_pcm_oss
snd_timer              24645  2 snd_seq,snd_pcm
snd                    52421  11 snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_seq_oss,snd_seq,snd_seq_device,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_pcm,snd_timer
soundcore              11552  1 snd
floppy                 57125  0 
snd_page_alloc         14281  2 snd_hda_intel,snd_pcm
via_rhine              27597  0 
k8temp                  9537  0 
hwmon                   7365  1 k8temp
k8_edac                18177  0 
edac_mc                24977  1 k8_edac
mii                     9409  1 via_rhine
pcspkr                  7105  0 
serio_raw              10693  0 
parport_pc             29157  1 
parport                37513  2 lp,parport_pc
ide_cd                 40033  0 
cdrom                  36705  1 ide_cd
dm_snapshot            20709  0 
dm_zero                 6209  0 
dm_mirror              28741  0 
dm_mod                 58201  9 dm_multipath,dm_snapshot,dm_zero,dm_mirror
sata_via               15557  1 
libata                115833  1 sata_via
sd_mod                 24897  2 
scsi_mod              132685  3 sg,libata,sd_mod
ext3                  123337  2 
jbd                    56553  1 ext3
ehci_hcd               32973  0 
ohci_hcd               23261  0 
uhci_hcd               25421  0
I notice that the initio.ko is not loaded in lsmod, so I tried to do a modprobe -v initio but get the following error:
Code:
insmod /lib/modules/2.6.18-53.1.4.el5/kernel/drivers/scsi/initio.ko 
FATAL: Error inserting initio (/lib/modules/2.6.18-53.1.4.el5/kernel/drivers/scsi/initio.ko): No such device
scsi_mod is loaded but the machine has an internal sata drive and I think sg0 is the same as sd0.

Thanks for any advice. Ideally I'm looking for tools that can query the Initio card to see what it thinks is attached, and any reason why it's not creating devices in /dev. I know this card works when I dual boot back into ms windoze.
 
Old 01-19-2008, 12:37 PM   #2
greyarea
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2008
Distribution: Centos5/RHEL5
Posts: 27

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Oh, the tape drive is a compaq DLT4 40/80.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
usb mouse NOT detected, but usb keyboard IS detected mr.anderson Slackware 16 04-26-2006 09:09 PM
CD-Rs not detected, but DVD-Rs detected O(V)eGA_l2el) Fedora 2 04-24-2006 01:18 PM
No Mixer Detected, Sound Card IS detected, No Sound? one.sick.tzim Linux - Software 3 03-11-2005 11:54 PM
Ethernet Card detected in one kernel is not detected in the other?? ashishuttarwar Linux - Hardware 14 06-15-2004 10:06 PM
Compaq kamisama Linux - General 5 10-01-2001 10:34 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 05:24 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration