LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-22-2007, 11:08 AM   #1
linuxismanshobby
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2007
Posts: 11

Rep: Reputation: 0
Cannot play sound in Sabayon 3.26 on ASUS M2N-MX board


Hello
I hav installed Sabayon Linux 3.26 DVD on a machine with AMD64 X2 3800+ Socket AM2,board is ASUS M2N-MX.Everything is brilliant apart from sound.It plays in only one channel and if I try adjusting the mixer(Kmix) it blanks out altogethr.It comes back on restart but only in one channel as previosly.I hav 4 zipped files on my MB Cd but dont know what to do with them.Please help a Newbie I really want to use LINUX/OSS.URGENT !
 
Old 04-22-2007, 11:10 AM   #2
comprookie2000
Gentoo Developer
 
Registered: Feb 2004
Location: Fort Lauderdale FL.
Distribution: Gentoo
Posts: 3,291
Blog Entries: 5

Rep: Reputation: 58
Post as root;
lspci
 
Old 04-27-2007, 02:49 AM   #3
linuxismanshobby
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2007
Posts: 11

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I hav my own solution

add the folloeing line to /etc/modules.d/alsa

options snd-hda-intel model=3stack

Then in the terminal run modules-update

follow up with the commands "alsaconf" then "alsamixer".It works after this.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cannot get sound on Asus M2N MX using Fc6 64bit. looktowhere Linux - Hardware 15 10-14-2007 02:15 PM
Asus M2N - Supported? Jorophose Linux - Hardware 1 02-17-2007 10:03 PM
ASUS P4P800 - on-board sound card nowindows Linux - Hardware 7 05-07-2004 05:25 PM
Sound not working with Via Kt400 ASUS board buyer262000 Debian 2 05-04-2004 10:21 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 10:58 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration