LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 03-21-2004, 12:43 AM   #1
dmef
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Distribution: RH 7,8,9, SuSE, Ubuntu
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
"C-Media Sound card problem in RedHat 9 with 2.4.20-8 kernel"


dear members,
I installed RedHat Linux 9 with kernel 2.4.20-8

my sound card C-Media Electronics Inc's CM8738 which is a inbuilt card along with HSP56 Micro Modem.

when i ran the sound card detection program it found my soundcard as

Vendor : C-Media Electronics Inc
Model : CM8738
Module : cmpci

when i clicked play sound it produces a berrrrrrrr sound and my system hangs i have to manualy restart my system. when reboot my system i went to the BIOS and disabaled the integrated modem. after that when i ran the test it found my card and when i click play sound there was no sound. please help me

Message from install.log.syslog

<13>Mar 20 22:34:17 kudzu: aliased sound-slot-0 as cmpci


Message from System Log


Mar 20 17:54:53 icw modprobe: modprobe: Can't locate module sound-slot-1
Mar 20 17:54:53 icw modprobe: modprobe: Can't locate module sound-service-1-0
Mar 20 17:54:53 icw modprobe: modprobe: Can't locate module sound-slot-1
Mar 20 17:54:53 icw modprobe: modprobe: Can't locate module sound-service-1-0
Mar 21 10:05:23 icw modprobe: modprobe: Can't locate module sound-service-0-3
Mar 21 10:19:38 icw kernel: cmpci: version $Revision: 5.64 $ time 17:59:55 Mar 13 2003
Mar 21 10:19:38 icw kernel: cmpci: found CM8738 adapter at io 0xc400 irq 3
Mar 21 10:19:38 icw kernel: cmpci: chip version = 037
Mar 21 10:19:38 icw kernel: cmpci: Enable SPDIF loop



/etc/modules.conf file

alias eth0 dmfe
alias usb-controller usb-uhci
alias sound-slot-0 cmpci
post-install sound-slot-0 /bin/aumix-minimal -f /etc/.aumixrc -L >/dev/null 2>&1 || :
pre-remove sound-slot-0 /bin/aumix-minimal -f /etc/.aumixrc -S >/dev/null 2>&1 || :


thank you for your help in advance

dmef
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Automatic detection of the sound card did not work.", this one is a little different SubyFan12 Linux - Hardware 1 06-05-2005 04:52 PM
SuSE 9.2 DVD ISO install "Cannot read package data from installation media" problem BEaton Suse/Novell 3 04-08-2005 01:27 AM
Sound problem with "alsamixer" or "alsaconf" or sth else maybe... Mikuda Linux - Games 4 05-01-2004 11:09 AM
Box wont boot after kernel upgrade "Dump Card State Ends" error with scsi card abefroman Mandriva 0 03-25-2004 03:42 PM
Does "ac97 & RH8" imply "buy a Sound Blaster Live"? nicktoop Linux - Hardware 3 02-13-2004 08:53 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:17 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration