LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Latest LQ Deals
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-09-2004, 11:14 PM   #1
The_fuzzy_cow
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: Fidalgo Island
Distribution: SuSe 9.2 x86_64
Posts: 35

Rep: Reputation: 15
Boot hangs after "md: ...autorun Done"


I reinstalled Gentoo using 'genkernel'.

Now when it boots, this is the last few thing's it says:

md: Autodetecting RAID arrays
md: autorun ...
md: ... autorun DONE

- - - Here it hangs. It will just sit here until I ctrl-alt-del to reboot it. Then it says:

md: Stopping all md devices
md0 switching to read-only mode



That's it, it just rebooots and does the same thing. Is there same way to stop it from hanging?

BTW, I do have a raid controller on the MoBo but I don't use it. The LiveCD didn't have this problem either.

Thx.
Bryce
 
Old 07-10-2004, 06:39 PM   #2
The_fuzzy_cow
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: Fidalgo Island
Distribution: SuSe 9.2 x86_64
Posts: 35

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Bump, and update.

I read that it's (like I thought) a RAID setup program. So I tried to pass 'noataraid' to the kernel. It didn't change a thing. Is there a certin way to pass it in grub?

edit- Yea. It is a RAID problem. I think it's trying to mount a no-existent drive due to the on board raid.

All I need to know is how to disable MD RAID AUTODETECT, that's it. Does anyone know?

Last edited by The_fuzzy_cow; 07-11-2004 at 10:28 AM.
 
Old 07-12-2004, 08:50 AM   #3
motub
Senior Member
 
Registered: Sep 2003
Location: The Netherlands
Distribution: Gentoo (main); SuSE 9.3 (fallback)
Posts: 1,607

Rep: Reputation: 46
Firstly, according to Gentoo Linux Documentation -- Choosing the Right Installation Medium, the boot option is:

Quote:
- noraid disables loading of evms modules
That might only be for the LiveCD, but worth a try, especially if you're using one of the LiveCD kernels.

You might also consider recompiling the kernel without support for the RAID controller (it can't try to autodetect a RAID installation if the modules to initialize the chip itself aren't loaded, after all).

Hope this helps.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Boot now Hangs @ "GRUB" How do I find Stage 2's Address??? Supafast Linux - Hardware 1 07-06-2005 09:55 PM
Boot hangs for 3 minutes at "Starting syslogd daemons" DaneM Slackware 4 06-29-2005 10:52 PM
Suse 9.2 boot hangs at "setting up cmos clock" villinux Linux - Software 2 03-19-2005 03:02 AM
Mandrake 9.0 hangs on boot at "checking distribution dependencies" patpawlowski Mandriva 1 02-02-2004 05:01 AM
"Bringing up loopback address" hangs boot process Callahan Linux - Networking 4 12-07-2002 03:32 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 12:30 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration