LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Hardware (https://www.linuxquestions.org/questions/linux-hardware-18/)
-   -   Background noise while playing audio files (https://www.linuxquestions.org/questions/linux-hardware-18/background-noise-while-playing-audio-files-371026/)

Arturo007 10-08-2005 04:08 PM

Background noise while playing audio files
 
Hello everyone, i have a problem with mi soundcard. I have FC4 installed in a vaio vgn-fs570. When i play any audio file or cd or dvd, i hear a very anoing background noise. In windows xp works fine. I already tried the command "append=no-hlt", it helped but not enough. I read somwhere that diable the iec958 function fixes that problem but i cannot find that opton in gnome alsamixer. Here i show my /sbin/lspci file:

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile 915GM/PM/GMS/910GML Express Processor to DRAM Controller (rev 03)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile 915GM/GMS/910GML Express Graphics Controller (rev 03)
00:02.1 Display controller: Intel Corporation Mobile 915GM/GMS/910GML Express Graphics Controller (rev 03)
00:1b.0 Class 0403: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) High Definition Audio Controller (rev 04)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB UHCI #1 (rev 04)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB UHCI #2 (rev 04)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB UHCI #3 (rev 04)
00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB UHCI #4 (rev 04)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB2 EHCI Controller (rev 04)00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev d4)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801FBM (ICH6M) LPC Interface Bridge (rev 04)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) IDE Controller (rev 04)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) SMBus Controller (rev 04)
06:03.0 CardBus bridge: Texas Instruments PCI7420 CardBus Controller
06:03.2 FireWire (IEEE 1394): Texas Instruments PCI7x20 1394a-2000 OHCI Two-Port PHY/Link-Layer Controller
06:03.3 Unknown mass storage controller: Texas Instruments PCI7420/PCI7620 Dual Socket CardBus and Smart Card Cont. w/ 1394a-2000 OHCI Two-Port PHY/Link-Layer Cont. an
06:04.0 Network controller: Intel Corporation PRO/Wireless 2200BG (rev 05)
06:08.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82562ET/EZ/GT/GZ - PRO/100 VE (LOM) Ethernet Controller Mobile (rev 04)

I hope somebody help me, thx in advance

NomadX 10-10-2005 07:56 PM

Don't know anything about it, but having suffered through the same problem with my completely different setup, I found that the line-in and mic inputs where on and that even tho they werent connected to anything, they caused noise... You might try something different instead of alsa too... esd, or even OSS if that card is supported.. tho Alsa works best for me and most people too that I've heard...

Good Luck,
DrS

Arturo007 10-12-2005 05:48 PM

Finally is working well. Thanks for the replay, i am using oss mixer instead of alsa. What i did is that:
First, oss (not alsa emulation) is not supported by my soundcard in fc4 orginal kernel, so downloded the last version in http://www.opensound.com/ossapps.html.
Before installing the that version of ossmixer, i disable the alsa and oss support of the kernel, so i had to recompile it. Thats because i had conflicts problems while alsa and the last version of ossmixer when the both were installed at the same time.
Finally i installed the last version of ossmixer, reboot and the configure it with ossxmixer.
Well i hope it helps to anyone, cheers


All times are GMT -5. The time now is 06:50 AM.