LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-13-2006, 10:53 PM   #1
Biglinuxnewb
Member
 
Registered: Jul 2003
Distribution: Gentoo, FreeBSD, OpenBSD, Debian, Knoppix, Digital Unix
Posts: 33

Rep: Reputation: 15
ATI TV Wonder VE


Ok, so this is driving me nuts, and I hate to make a new thread on this wonderful forum because the knowledge base is so crammed with solutions but I'm afraid I can't already find my question asked on this forum. I've googled all over, even the mythtv wiki author(s) claim that they can't get the TV Wonder VE card working on gentoo. I'm using Kororaa beta2's kernel, v4l is installed, I have permission for the device. I've manually modprobe'd and specified both the tuner and card type to death. Nothing I do seems to make this junk card work . Please help guys, I need to know that there is a value for the value edition card.

I get the green screen sometimes with nothing on it, but after manually configuring everything I just get a blue screen with static lines. An antenna is hooked up, I'm using NTSC broadcasts, no signals . I do know I can easily get the composite port to work, which is worthless because that just means I have to tune through an external tuner/device, deeming this card worthless. Please help.

Last edited by Biglinuxnewb; 09-13-2006 at 11:04 PM.
 
Old 09-14-2006, 01:29 PM   #2
J.W.
LQ Veteran
 
Registered: Mar 2003
Location: Boise, ID
Distribution: Mint
Posts: 6,642

Rep: Reputation: 87
I'm afraid I can't really help, but have you tried contacting ATI themselves? The ease or difficulty of getting any video card to function properly is largely a function of the state of the drivers that the manufacturer has released.

Good luck with it, I wish I could offer some actual assistance.
 
Old 09-15-2006, 03:24 AM   #3
Biglinuxnewb
Member
 
Registered: Jul 2003
Distribution: Gentoo, FreeBSD, OpenBSD, Debian, Knoppix, Digital Unix
Posts: 33

Original Poster
Rep: Reputation: 15
it's the tuner card that's the issue, video drivers are no problem on gentoo.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tomshardware tests Linux ATI and nVdiai drivers. Results not what I expected for ATI. RHLinuxGUY Linux - News 3 10-30-2006 10:59 PM
ATI drivers fakes- Impossible to run 3D on ATI Radeon 9550 ilpadrino Linux - Hardware 29 06-24-2006 02:59 PM
Ati driver a bit unstable but no different than nvidia..ati benchmark inside. spade Slackware 1 10-06-2004 01:13 AM
ATI 9600se running slower than older ATI card w/ DRI on euth665667 Linux - Hardware 0 07-03-2004 07:10 AM
ati 8500ve - ati Radeon 8500 ve - suse 9.0 pro linuxgamer Linux - Hardware 0 11-30-2003 06:29 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 01:16 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration