LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-17-2006, 01:18 PM   #1
metalx1000
Member
 
Registered: Jun 2006
Distribution: Debian
Posts: 112

Rep: Reputation: 16
ath0 not found in Knoppix 5.0


I was using Knoppix 4 and I had no problem with getting online with my laptop wireless card (Found as eth1 in Knoppix 4) I have upgraded to knoppix 5 LiveCD and now my wireless card shows up as ath0. But netcardconfig does not see ath0. I found the following online
Quote:
10. Madwifi modules are back in 3.8.2 but netcardconfig doesn't work with Atheros network devices ath* (ex. ath0). Solution: change line 73 of netcardconfig from NETDEVICES="$(cat /proc/net/dev | awk -F: '/eth.:|tr.:|wlan.:/{print $1}')" to NETDEVICES="$(cat /proc/net/dev | awk -F: '/eth.:|tr.:|wlan.:|ath.:/{print $1}')" adding |ath.: save file in your home directory and run from there.
I tried that with no success. By using the KWifiManager I get full signal strength and it shows the name of my network. My IPadress is unavailable. And I'm unable to ping any computers on my network. then I used 'ifconfig ath0 192.168.1.xxx' to set an IP address. I can now ping the other computers and see the share folder with Samba. But I still have no Internet access. I've tried all this with my WEP turn on and also with is turn off just to be sure that it was not causeing any problem. I'm new to linux and this is the extent of what I know on the subject and need help moveing on. Any help is appreciated.

Thanks

P.S. I can also logon to my router (from the laptop) with FireFox and under the 'DHCP Active IP Table' I can see my laptop and it's ip have been loged.

My Router is a 'Linksys BEFW1154 V4'
 
Old 06-17-2006, 05:01 PM   #2
XavierP
Moderator
 
Registered: Nov 2002
Location: Kent, England
Distribution: Debian Testing
Posts: 19,192
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 475Reputation: 475Reputation: 475Reputation: 475Reputation: 475
Moved: This thread is more suitable in Linux-Hardware and has been moved accordingly to help your thread/question get the exposure it deserves.
 
Old 06-20-2006, 08:18 AM   #3
metalx1000
Member
 
Registered: Jun 2006
Distribution: Debian
Posts: 112

Original Poster
Rep: Reputation: 16
Fixed

I figured it out. I used the following

Code:
iwconfig ath0 key open XXXXXXXXXX
ifconfig ath0 192.168.1.XXX
route add -net default gw 192.168.1.1
echo "nameserver XXX.XXX.XXX.XXX" > /etc/resolv.conf
I now have it all in a Shell Script on my flash drive so all I have to do is run the script and I'm done. I even made differnt scripts for home and work.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ath0: not found ......??? dejavu_01 Slackware 7 05-13-2006 03:58 PM
knoppix 3.8.1 soundcard detected, but mixer cannot be found jfhawk06 Linux - Newbie 1 04-16-2005 09:24 PM
Knoppix filesystem not found rrfish72 Linux - General 9 03-23-2005 01:33 AM
ClamAV found urlspoof in Knoppix aikempshall Linux - Security 3 11-27-2004 04:57 PM
Configure ath0 -- help please!! Vincent_Vega Linux - Wireless Networking 5 02-20-2004 08:36 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 11:32 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration