Visit Jeremy's Blog.
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?


  Search this Thread
Old 10-22-2017, 05:59 AM   #1
Registered: Jul 2006
Location: Lidingo, Sweden
Distribution: Scientific Linux 7.2, KDE
Posts: 45

Rep: Reputation: 1
ASUS Z170-K motherboard go in reset loop


My motherboard is not stable. Have two stable ASUS Z87K
motherbords. The settings are the same on both types,
but the Z170-K will malfunction sometimes. Just now
instead of booting it will go into setup again in a
never ending loop. I tried different settings in set up
menue without luck. I will appreciate any hint on what
is going on in my computer.

Old 10-22-2017, 10:28 AM   #2
Timothy Miller
Registered: Feb 2003
Location: Arizona, USA
Distribution: Debian, Fedora, Arch, & GalliumOS.
Posts: 2,626

Rep: Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721
2 ideas. It doesn't like your keyboard, or bad hardware. I've had some keyboards that caused very odd behavior similar to this, do you have another keyboard you can try?

Assuming it's not the keyboard, then I'd think the board itself had an issue. If there's updated firmware, I'd try flashing that first (maybe a known issue with that version), but if it keeps happening, I'd see about getting a refund if it's still under it's warranty period.

Last edited by Timothy Miller; 10-22-2017 at 10:29 AM.
1 members found this post helpful.
Old 11-19-2017, 08:06 AM   #3
Registered: Jul 2006
Location: Lidingo, Sweden
Distribution: Scientific Linux 7.2, KDE
Posts: 45

Original Poster
Rep: Reputation: 1
ASUS Z170-K motherboard in reset loop

The supplier tested the board with Windows and
they found it was failing to work.
I got a new board as it was under warranty period.
To my scare the new board ASUS Z170-E had the same
After trying different options in setup
it worked for me.

I entered the Boot menue in Advanced Setup:


Fast Boot               Disabled
\CSM   Launch CSM       Auto
\Secure Boot            Other OS
These changes fixed it.
Thanks for your help!


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Any Z170 motherboard working OOB? ardidm Linux - Hardware 5 08-07-2016 01:42 AM
About ASUS motherboard satimis Linux - Hardware 6 08-22-2012 03:47 AM
ASUS Motherboard cthomas Linux - Hardware 9 12-15-2006 08:48 PM
Shell variable in Linux is reset after while loop CBenner Programming 7 05-19-2006 09:46 AM
pb with the motherboard asus alban Linux - Hardware 1 09-24-2003 05:03 PM > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 01:13 PM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration