LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-16-2005, 03:57 AM   #1
mogua
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2005
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Alsa utils doesn't want to compile for some reason...


Hi!

I've been having trouble getting my SuSE 9.2 Pro (kernel 2.6.11) system to play midi files over my Sound Blaster Live! Platinum card (predecessor to the 5.1 version). Sound works ok, but midi just won't play. So, I decided to update my ALSA to the latest version.

First, I tried downloading the CVS. Compiling went ok until reaching the alsa-utils directory at which point it stopped with error messages. I thought that was due to broken CVS code, so I downloaded the stable release. Compiling the driver went ok. Then I wanted to compile the alsa-util directory so I can use the alsaconf tool to detect my sound card and update the modules.conf and stuff. Again, I encountered the same error message I had received when trying to compile the CVS source. So, I figured something is not right with my setup! Here is the complete error message when I try to compile the alsa-util directory:

-------------------------------------------------------------
ghostrider:/home/james/alsa/alsa-utils-1.0.10 # make
Making all in include
make[1]: Entering directory `/home/james/alsa/alsa-utils-1.0.10/include'
make all-am
make[2]: Entering directory `/home/james/alsa/alsa-utils-1.0.10/include'
make[2]: Leaving directory `/home/james/alsa/alsa-utils-1.0.10/include'
make[1]: Leaving directory `/home/james/alsa/alsa-utils-1.0.10/include'
Making all in alsactl
make[1]: Entering directory `/home/james/alsa/alsa-utils-1.0.10/alsactl'
if gcc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I. -I../include -g -O2 -MT alsactl.o -MD -MP -MF ".deps/alsactl.Tpo" \
-c -o alsactl.o `test -f 'alsactl.c' || echo './'`alsactl.c; \
then mv -f ".deps/alsactl.Tpo" ".deps/alsactl.Po"; \
else rm -f ".deps/alsactl.Tpo"; exit 1; \
fi
if gcc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I. -I../include -g -O2 -MT state.o -MD -MP -MF ".deps/state.Tpo" \
-c -o state.o `test -f 'state.c' || echo './'`state.c; \
then mv -f ".deps/state.Tpo" ".deps/state.Po"; \
else rm -f ".deps/state.Tpo"; exit 1; \
fi
if gcc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I. -I../include -g -O2 -MT power.o -MD -MP -MF ".deps/power.Tpo" \
-c -o power.o `test -f 'power.c' || echo './'`power.c; \
then mv -f ".deps/power.Tpo" ".deps/power.Po"; \
else rm -f ".deps/power.Tpo"; exit 1; \
fi
if gcc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I. -I../include -g -O2 -MT names.o -MD -MP -MF ".deps/names.Tpo" \
-c -o names.o `test -f 'names.c' || echo './'`names.c; \
then mv -f ".deps/names.Tpo" ".deps/names.Po"; \
else rm -f ".deps/names.Tpo"; exit 1; \
fi
gcc -g -O2 -o alsactl alsactl.o state.o power.o names.o -lasound -lm -ldl -lpthread
state.o(.text+0x3e9): In function `add_user_control':
/home/james/alsa/alsa-utils-1.0.10/alsactl/state.c:727: undefined reference to `snd_ctl_elem_add_iec958'
state.o(.text+0x420):/home/james/alsa/alsa-utils-1.0.10/alsactl/state.c:721: undefined reference to `snd_ctl_elem_add_integer'
state.o(.text+0x431):/home/james/alsa/alsa-utils-1.0.10/alsactl/state.c:724: undefined reference to `snd_ctl_elem_add_boolean'
state.o(.text+0x202a): In function `get_control':
/home/james/alsa/alsa-utils-1.0.10/alsactl/state.c:185: undefined reference to `snd_ctl_elem_info_is_user'
names.o(.text+0x53b): In function `probe_timers':
/home/james/alsa/alsa-utils-1.0.10/alsactl/names.c:428: undefined reference to `snd_timer_ginfo_sizeof'
names.o(.text+0x55b):/home/james/alsa/alsa-utils-1.0.10/alsactl/names.c:428: undefined reference to `snd_timer_ginfo_sizeof'
names.o(.text+0x5c0):/home/james/alsa/alsa-utils-1.0.10/alsactl/names.c:438: undefined reference to `snd_timer_ginfo_set_tid'
names.o(.text+0x631):/home/james/alsa/alsa-utils-1.0.10/alsactl/names.c:448: undefined reference to `snd_timer_ginfo_get_name'
collect2: ld returned 1 exit status
make[1]: *** [alsactl] Error 1
make[1]: Leaving directory `/home/james/alsa/alsa-utils-1.0.10/alsactl'
make: *** [all-recursive] Error 1
ghostrider:/home/james/alsa/alsa-utils-1.0.10 #
-------------------------------------------------------------

Any help would be appreciated! Thanks!
 
Old 12-16-2005, 04:04 AM   #2
djuhl30
Member
 
Registered: Dec 2005
Location: IRAQ (BACK @ FT HOOD NOW)
Distribution: GENTOO now
Posts: 98

Rep: Reputation: 16
wierd.. I compiled 10.0.10 on suse 9.3 no problems... I used the present module for the sound card in the kernel.

Don't know what to tell you dude. I don'r know C or C++

Dave
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
alsa-utils-1.0.8 fails during Make aaaantoine Linux - Software 15 02-25-2008 07:33 AM
[ALSA 1.0.9b-4] No more sound, no more alsa-utils package Creak Debian 5 08-18-2005 04:22 PM
Alsa Driver Utils Install-Sh Problem Kaao Linux - Hardware 4 08-12-2005 03:46 PM
alsa-utils conflicts with alsa-lib sloik2000 Linux - Software 0 07-09-2005 08:50 AM
Any Help With Alsa Utils & Nvidia ? krissly1 Linux - Newbie 11 11-29-2003 10:45 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 05:27 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration