LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-27-2003, 12:53 AM   #1
patientzero
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Toronto
Distribution: Gentoo 1.4
Posts: 95

Rep: Reputation: 15
Exclamation ALSA and Echo Mia 24bit Sound in RH 9 ?


Hi

Running RH 9 (needed ximian desktop - doesn't work in mdk 9.1) with a sblive value and a echo mia 24bit soundcard.

Want to get the mia to work. Went to the alsa project website found out there was some kind of a driver thing to compile and run, etc. for the mia (by Echo Corporation) soundcard.

D/led it and installed as per instructions off of the alsa site- got all the latest stuff (alsa drivers and generic eag and ea drivers for the mia.)

(*&#ING THING DOESN'T WORK.

It doesn't install modprobe properly to be run from anywhere (out of a symbolic link in /sbin) and I have no idea what the hell I'm doing- Linux audio is waaay out of my league but I love linux and need to get the hell out of winblows so here I am needing help (like the rest of us non-guru types...)

Please help!

Here are links to the instructions and so forth that I have followed to the letter.

http://space.virgilio.it/g_pochini@virgilio.it/ea.html

Thanks for the help!
 
Old 08-27-2003, 01:17 AM   #2
patientzero
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Toronto
Distribution: Gentoo 1.4
Posts: 95

Original Poster
Rep: Reputation: 15
So apparently I did some of it right because when I run a ./alsasound status it tells me that ALSA is loaded... now how I get this to play music I don't know...

I've run every mixer program I have to make sure it's not muted... what else is there?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Echo Mia 24bit/96khz audio in Linux? patientzero Linux - Hardware 6 05-23-2007 06:24 PM
I have no /kernel/drivers/sound/ folder. Also: Soundcore=MIA Diademed Slackware 6 09-15-2005 07:56 PM
ALSA for Creative Sound Blaster 24Bit not working vishalsonu Red Hat 2 08-22-2005 11:04 AM
My sound module (snd-mia) works, but without manually restarting the initscript... jacksonscottsly Linux - Hardware 0 07-31-2005 08:19 AM
USB SoundBlaster Live! 24bit 5.1 problem with ALSA kivi Linux - Hardware 2 04-17-2005 10:38 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 02:43 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration