LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-28-2005, 01:12 PM   #1
deviance99
Member
 
Registered: Jun 2004
Location: Mount Pleasant, MI
Posts: 41

Rep: Reputation: 16
Adaptec SATA RAID: High Beep, contineous


Hi everyone,

I am trying to install Fedora Core 3 x86_64 on a node for the cluster at work. We have 9 identical computer: Dual Xeon 64-bit, 8GB ram, 1x120GB SATA HD, 4x200GB SATA HD's, Adaptec SATA PCI-X hardware raid cards. (the 120GB is supposed to house the installation files, where as the other 4 are supposed to be put into a raid0).

I hve Fedora Core 3 sucessfully installed on 7 out of the 9 nodes. On the other two nodes, I will get to the part of the installation where it asks if I want to automatically partition or maunally parition the harddrives. When I choose which I want (usually manual partitioning), the installation freezes (although I can still move the mouse) and the computer makes a high pitched continuous beep.

Is this indicative of a bad RAID card? Could it be bad hard-drives? What about setup? I am in the process of checking one of the disks, I've also tried to install it on three seperate hard disks in one of the non-working nodes, all three hard disks give the same error. (I did this one-by-one, only having that hard disk plugged in the others were unplugged).

To further complicated the issue. I have installation DVD's that came form the manufactorer of the computers. These detect the hard disks and let me partition the hard drive just find; however, the disks are all corrupt and will do not install the boot images for grub so I can't use them.

Any ideas anyone?

-Justin
 
Old 07-29-2005, 08:25 AM   #2
RedHatCat
Member
 
Registered: Jun 2005
Location: London, Uk
Distribution: RH-ES 3/4, FC 5/6
Posts: 51

Rep: Reputation: 15
Hi Justin,

If you've set up 7 of the machines in the same way already, I'd doubt it was a configuration issue. More likely a disk failure, messing up the logical drive you're trying to install too.

If you simply unplugged the other drives to test a single disk, then I would expect you would have to reconfigure the RAID, otherwise the Logical RAID 0 is offline and the disks wouldn't be accessible.

Are there any SATA connections on the mobo - perhaps try an install on a single disk from one of those to make sure its the Adaptec card making that noise & locking up.

If not, you could try building a RAID 1 between just 2 of the drives, if one of the drives is faulty then the Logical drive will stay up and the adaptec card should simply report a degraded array(or beep) rather than falling flat on its face and giving that continous tone.

Hope I've made some sense, good luck man.

btw, unless you ABSOLUTELY must have maximum performance, I wouldn't touch RAID 0 with a barge pole. 4x200Gb disks would make a nice RAID 5 (maybe 3 disks plus a hot spare), and save you a nervous breakdown when 0.8 terabytes of data goes *pop*. I'm sure you're aware of that tho.

Last edited by RedHatCat; 07-29-2005 at 08:38 AM.
 
Old 08-17-2005, 10:58 AM   #3
direland
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2005
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Justin,

Have you found a solution for this yet? I am having a similar problem on a Dell server with an Adaptec AAR-2610 SATA RAID that I am trying install Fedora Core 3 on.

Regards,

Doug.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Drivers for Adaptec SATA RAID Controller 1210SA AddictIT Linux - Hardware 6 11-02-2007 03:01 AM
Adaptec SATA RAID Ab2kgj Linux - Hardware 4 11-19-2005 08:17 PM
Perc3Di SCSI RAID + Adaptec 2810SA RAID = Fatal Grub Error? LinuxOnTheEdge Linux - General 2 03-19-2005 02:35 PM
high point raid and adaptec scsi card frean Linux - Software 1 06-10-2004 11:08 AM
high point raid and adaptec scsi card frean Linux - General 1 03-09-2004 08:30 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 12:19 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration