LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-21-2008, 05:10 PM   #1
Macphersonb
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2008
Posts: 9

Rep: Reputation: 0
8600GTS not working :( SuSE 10.3


Okay. So. I'll give you as much information as I have.

I'm trying to install drivers for my grahpics card. I have two Nvidia 8600GTS

Installed "NVIDIA-linux-x86-106.14.09.pkg1.run" using

sh NVIDIA-linux-x86-106.14.09.pkg1.run -q

then i started sax with

sax2 -r -m 0=nvidia

fail.

it simply won't start.

Help?
 
Old 01-21-2008, 11:51 PM   #2
J.W.
LQ Veteran
 
Registered: Mar 2003
Location: Boise, ID
Distribution: Mint
Posts: 6,642

Rep: Reputation: 85
Welcome to LQ. Two suggestions: first, make sure you have the kernel source installed (you can do this with YaST). Second, add nVidia to your repository list

More info: http://www.suse.de/~sndirsch/nvidia-...ler-HOWTO.html
Quote:
Update your Kernel via YOU (YaST Online Update). Use

YaST -> Software -> Software Repositories -> Add

Protocol: HTTP
Server Name: : download.nvidia.com
Directory on Server: /opensuse/10.3

to add the NVIDIA http server as additional installation source.
Now use

YaST -> Software -> Software Management

to install the NVIDIA driver. Select the following packages:

x11-video-nvidiaG01
 
Old 01-28-2008, 11:20 AM   #3
Macphersonb
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2008
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Okay, that driver is added and installed, resolution is improved, but when i try to turn on multiple monitors, and test it, it says

Sax library: Success
x configuration: no information

It actually says that whenever i try to change anything in the "graphics card and monitor" screen
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SLI with 2 8600GTS and Ubuntu roofninja Linux - Hardware 0 01-10-2008 04:43 PM
LXer: Gigabyte GeForce 8600GTS On Linux LXer Syndicated Linux News 0 11-28-2007 08:30 AM
Suse 10.2 not working tonycampos Linux - Software 1 03-30-2007 07:04 PM
New Install Suse 10.1, Some working, a Lot NOT working Nick Petersen Linux - Newbie 9 07-18-2006 07:34 PM
HP 5370C not working in SuSE 9.2 revdg SUSE / openSUSE 6 02-01-2005 07:32 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 11:16 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration