LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-06-2003, 02:45 PM   #1
chrisk5527
Member
 
Registered: Oct 2002
Location: Michigan
Distribution: Slackware Linux 10.0
Posts: 289

Rep: Reputation: 30
3COM Network Card Installation


Could someone give me or send me a link of directions on how to install 3COM network card? I know the module that I need is 3c59x, but what files do I add this to. I currently have a NetGear FA311 card setup as eth0, I would like the 3COM card setup as eth1.

Chris
 
Old 05-06-2003, 03:08 PM   #2
td3201
Member
 
Registered: Jan 2002
Location: Omaha, NE US
Distribution: Red Hat/CentOS
Posts: 226

Rep: Reputation: 30
I assume you are on slackware 8.1. First see if you already have a module available for it:
install the card
insmod 3c59x

if it works, you can configure your card with ifconfig.

If it doesnt, you need to rebuild your kernel. eeek! or rather, build a module for your running kernel. post back if the above does not work.
 
Old 05-06-2003, 03:18 PM   #3
chrisk5527
Member
 
Registered: Oct 2002
Location: Michigan
Distribution: Slackware Linux 10.0
Posts: 289

Original Poster
Rep: Reputation: 30
I've installed the card already and insmod/modprobe'd the card. When I do a "lsmod" it shows the module loaded but unused. If I do a "ifconfig" it only shows device "eth0"(netgear), but not "eth1" (which would be the 3com card) also.
 
Old 05-06-2003, 03:22 PM   #4
td3201
Member
 
Registered: Jan 2002
Location: Omaha, NE US
Distribution: Red Hat/CentOS
Posts: 226

Rep: Reputation: 30
Well, I dont think it will show up unless you put it 'up'. Try this:

ifconfig eth1 192.168.10.2 broadcast 192.168.10.255 netmask 255.255.255.0 up
 
Old 05-12-2003, 03:07 PM   #5
rickenbacherus
Member
 
Registered: Mar 2003
Location: colorado springs. colorado
Distribution: Debian-Sid 2.6.24-rt1
Posts: 290

Rep: Reputation: 30
Quote:
Originally posted by chrisk5527
I've installed the card already and insmod/modprobe'd the card. When I do a "lsmod" it shows the module loaded but unused. If I do a "ifconfig" it only shows device "eth0"(netgear), but not "eth1" (which would be the 3com card) also.
ifconfig -a
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
3com mini pci network card problems NCAussie Linux - Networking 0 07-08-2005 12:57 PM
3com PCMCIA network card not recognized saxophobe Linux - Networking 1 03-05-2005 11:15 PM
can't get my 3Com 3c940 network card to work c31c Slackware 2 11-03-2004 09:40 PM
3Com Network interface card don't work Mathsniper Debian 7 09-12-2004 05:25 AM
HELP!3Com 3CCFE575BT network card configuration khoing Linux - Networking 3 04-09-2002 11:50 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 04:02 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration