LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Latest LQ Deals
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-07-2004, 05:42 PM   #16
okie90210
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2004
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
loading sk98lin in knoppix 3.3


I have the asus A7V600 motherboard and am running knoppix 3.3 from hd.
I was unable to get the 3c2000 drivers from either asus or 3com (same), aka 046.zip, to work completely. I also experienced the google and IM problem. I installed the install-624.tar.bz2 sk98lin driver from http://www.syskonnect.com/syskonnect...tm/sk98lin.htm
and it works great. Several of the posts mentioned that the driver can be auto loaded by modifying the /etc/modules.conf file. I tried this using the update-modules function and it does not load the driver. I continue to load the driver manually for now, but I was wondering if someone could walk me through the auto load on knoppix 3.3
 
Old 04-16-2004, 06:47 PM   #17
ivoletra
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
Smile Makefile

candyman123, could you send me your Makefile to 5353@alumni.iscac.pt or else, post it


Thanks
 
Old 04-19-2004, 10:17 AM   #18
dmkh
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Location: France
Distribution: Mandrake 10.0
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
Hi

I also have this Asus P4P 8OO and I have problem with the driver module 3c200.o In fact, when I use the LiveCD Knoppix 3.3, I can connect to Internet but it's impossible to connect to many sites, for example www.google.com, www.google.fr or www.cnn.com

Regards
 
Old 04-21-2004, 10:16 AM   #19
okie90210
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2004
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
dmkh,

I also experienced the google and IM problem. I installed the install-624.tar.bz2 sk98lin driver from http://www.syskonnect.com/syskonnec...htm/sk98lin.htm
and it works great. It appears that the asus/3com driver is a botched version of the sk98lin driver. Now if I could just figure out how to get it to autoload without using the knoppix load network driver gui/interface tool.
 
Old 04-27-2004, 03:29 PM   #20
jgt
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Location: Catalonia
Posts: 9

Rep: Reputation: 0
Thumbs down More questions related

Hi.
I've readed all this thread and I'm experiencing the same problems but with one more variable. My motherboard, Asus P4P800 that has installed an 3c2000 NIC internally, has also installed a FastTrack 100 TX2 ATA-RAID controller.

With Promise drivers had been impossible to mount RedHat9.

Looking at modules.cgz I can see that RedHat8 kernel is inside. Then I tried to install and great, install process finishes fine.

Next step was to compile 3c2000 driver and it seems that all was going fine.

Finally I would to install webmin 1.141 (it was installed without problems) but from another PC it was impossible to open the initial window; the login process is successful because a log record is registered in log file.

Then I tried to establish and SSH session and fails again. The same from another PC. Finally I mounted telnet server and, once server was started from xinetd, I can't connect to it again.

But (surprise) I can do ftp transactions without problems or I can run samba-SWAT fine.

I'm sorry but I'm working on this system more 1 week ago and I'm driving fool.

How can I mount RH9? How can I avoid all this problems?

Please help!!!

If anyone requires more information this system has a CD drive as a secondary master and 2 ATA drives (both of them masters on both FastTrack channels) running in mirror.
 
Old 05-07-2004, 07:05 AM   #21
hedin
LQ Newbie
 
Registered: May 2004
Posts: 11

Rep: Reputation: 0
Hi all.
I got RH90 and syskonnect driver works well for me.
But I am going to upgrade the kernel to 2.6.5. WIll the driver work (cause the module format is TOTALLY different)?
 
Old 06-20-2004, 11:24 AM   #22
Hellmark
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2004
Distribution: Debian Sid - 3.0 Kernel
Posts: 22

Rep: Reputation: 0
I used the 3com drivers that Asus has, and it got my 3c940 runnin on my Abit KV8, however I too am having the problems with not being able to goto webpages. Google.com, cnn.com, and streetrod3.com are a few that I've had issues with. It's essential to me that I get this working alright, since I am a developer and admin at streetrod3.com
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
3Com Gigabit LOM (3C940) Driver V1.00.00.0046 for Linux Breitling007 Linux - Hardware 1 08-09-2004 06:24 PM
3COM Gigabit LOM (3C940) Inoperative on Gentoo Install gt_swagger Linux - Hardware 0 04-13-2004 01:25 PM
3COM 3c940/3c2000 Driver JGull8502 Linux - Hardware 2 11-09-2003 07:46 PM
RedHat Linux 9.0 and 3Com Gigabit LOM 3C940 litan1 Linux - Hardware 7 08-14-2003 09:28 AM
3com 3c940 (3c2000) vies Linux - Hardware 1 07-04-2003 11:23 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 10:27 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration