LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-14-2004, 02:42 AM   #1
scapermoya
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2003
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
3c2000


I know that there are a lot of posts concerning this driver under RH 9.0, but i have toiled and toiled and nothing seems to be working.
I have an ASUS P4P800, and the integrated 3Com Gigabit NIC. I have downloaded the 3c2000 driver which is supposedly supposed to support this NIC. Here is what I have done:
--I untar the 3c2000.tar.gz to /tmp/3c2000
--Knowing that, for some reason, ifconfig, depmod, and others wont run straight from bash, as you have to affix the prefix /sbin/ to them (ie /sbin/modprobe instead of just modprobe), i changed the makefile accordingly.
--then i terminal to that, su, and per the readme, run 'make load'
-- it does it's thing, and from what ive gleaned from other posts, i copy the driver to the right folder (cp /tmp/3c2000/3c2000.o /lib/modules/2.4.20-8/kernel/drivers/net)
-- then i add 'alias eth0 3c2000' to /etc/modules.conf
-- then i run '/sbin/depmod -a'
-- next is '/sbin/ifconfig eth0 up'
-- at this point, the light on the integrated card is on, and the my switch shows a connection, which turns off when i '/sbin/ifconfig eth0 down'

This is as far as i get, i have a DHCP network, and i dont know how to invoke a DHCP request, is it automatic? When i run the GUI 'internet connection wizard' thing, it recognizes the card, but when it comes time to activate the card, a status box comes up saying please wait, and i see the switch flashing as if it is trying to communicate with my router, and as i keep running '/sbin/ifconfig eth0', the number of TX packets keeps increasing until i get a box telling me the internet wizard was unable to get the IP info for the card, and it remains inactive. I know my router works, im on a dual boot machine and DHCP is obviously working now (im talking to you after all), did i totally miss something?

Thanks in advance!

Please help me in my struggle away from windows, once i get the internet running i can get all the programs i need to never touch windows again (cept for games :-P )
 
Old 07-14-2004, 04:32 AM   #2
scapermoya
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2003
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
actually this just started working, cool.

oddly enough i can only seem to get to certain sites (google isnt working?)
whats the deal?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Port Forwarding To a 3C2000 cxuk Linux - Hardware 1 05-11-2005 07:49 AM
3com 3c2000 in kernel 2.6.0 DrSkrud Linux - Networking 7 12-25-2003 08:18 AM
Installing a 3c2000-T AlbertJ Linux - Networking 14 11-11-2003 05:56 PM
3c2000 installation on mandrake 9.1 tammacfrench Linux - Software 3 10-09-2003 09:03 AM
3com 3c940 (3c2000) vies Linux - Hardware 1 07-04-2003 11:23 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 01:57 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration