LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-28-2007, 01:07 PM   #1
Branta
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2005
Posts: 13

Rep: Reputation: 0
2 sound dcards = No Sound


uname -a
Code:
Linux Yoper 2.6.21_yos-47 #1 PREEMPT Fri Jun 1 21:49:54 NZST 2007 i686 athlon i386 GNU/Linux
aplay -l
Code:
card 0: CMI8738MC6 [C-Media PCI CMI8738-MC6], device 0: CMI8738-MC6 [C-Media PCI DAC/ADC]
card 1: V8235 [VIA 8235], device 0: VIA 8235 [VIA 8235]
Speakers are connected to 'card 1'so I get no sound after boot.

alsamixer adjusts sound for 'card 0' but I canNOT change it to 'card 1'

There is NO /etc/rc.local

/etc/modprobe.conf is
Code:
include /etc/modprobe.d
/etc/modprobe.d has blacklist blacklistrpmorig and sound sound is
Code:
sound is alias snd-card-0 snd-via82xx
alias sound-slot-0 snd-via82xx
Here is the listing of /etc/modprobe.d/blacklist#
Code:
Syntax:  driver name alone (without any spaces) on a line. Other
# lines are ignored.
#

# watchdog drivers
blacklist i8xx_tco

# framebuffer drivers
blacklist aty128fb
blacklist atyfb
blacklist radeonfb
blacklist i810fb
blacklist cirrusfb
blacklist intelfb
blacklist kyrofb
blacklist i2c-matroxfb
blacklist hgafb
blacklist nvidiafb
blacklist rivafb
blacklist savagefb
blacklist sstfb
blacklist neofb
blacklist tridentfb
blacklist tdfxfb
blacklist virgefb
blacklist vga16fb

# ISDN - see bugs 154799, 159068
blacklist hisax
blacklist hisax_fcpcipnp
blacklist bcm43xx
What do I do so via8235/via82xx is card 0 so I hear sound in the speakers connected to it?

--- Bob ---
 
Old 11-29-2007, 12:01 AM   #2
J.W.
LQ Veteran
 
Registered: Mar 2003
Location: Boise, ID
Distribution: Mint
Posts: 6,642

Rep: Reputation: 85
If you've got both onboard sound and a standalone card, that can cause a conflict. If you want to use the standalone card, have you tried to disabling the onboard sound via BIOS? OTOH, if you want to use the onboard sound, you could just remove the standalone card
 
  


Reply

Tags
sound


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No sound coming from my sound blaster audigy 2 ZS platinum sound card msab Linux - Hardware 9 12-05-2010 05:10 AM
ALSA MIDI: Sound fonts for NVIDIA/NForce Soundstorm on-board sound vharishankar Linux - Hardware 6 09-04-2007 12:37 PM
no sound from sound blaster PCI sound card using mandrake-linux 10.1 box nila56 Linux - Hardware 2 05-29-2006 02:48 PM
ALSA not working for Creative Sound Blaster Live 24 Bit sound card vishalsonu Linux - Hardware 7 08-20-2005 01:02 PM
No Sound : request_module: failed /sbin/modprobe -- sound-slot-0. error = 256 Mebuh Linux - General 0 01-26-2004 07:51 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 05:56 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration