LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-12-2004, 02:22 PM   #1
kazaduum
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2004
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
2 monitors


I have two video cards installed in my system, but can't get both working. I am running Fedora 2. I have a ATI Radeon 9000 pci and Radeon 7000 agp cards installed. Here is my
xorg.conf file. I have used the display app. It did not make it a difference.

# Xorg configuration created by system-config-display

Section "ServerLayout"
Identifier "Multihead layout"
Screen 0 "Screen0" LeftOf "Screen1"
Screen 1 "Screen1" 0 0
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
Option "Xinerama" "off"
Option "Clone" "on"
EndSection

Section "Files"
Section "Monitor"
Identifier "Monitor1"
VendorName "Monitor Vendor"
ModelName "CTX S760"
DisplaySize 340 270
HorizSync 30.0 - 80.0
VertRefresh 59.0 - 75.0
Option "dpms"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Monitor0"
VendorName "Monitor Vendor"
ModelName "Dell E151FP"
HorizSync 31.0 - 60.0
VertRefresh 56.0 - 75.0
Option "dpms"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Videocard1"
Driver "radeon"
VendorName "Videocard vendor"
BoardName "ATI Radeon 9200"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Videocard0"
Driver "radeon"
VendorName "Videocard Vendor"
BoardName "ATI Radeon 7000"
BusID "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Videocard0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 24
Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen1"
Device "Videocard1"
Monitor "Monitor1"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 24
Modes "1024x768"
EndSubSection
EndSection

Section "DRI"
Group 0
Mode 0666
EndSection


Any help would be appreciated.
 
Old 10-13-2004, 06:12 PM   #2
geeksunny
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2004
Location: Illinois, USA
Distribution: Ubuntu Dapper beta, Gentoo 2005.1, Slackware 10
Posts: 20

Rep: Reputation: 0
what does it do/say that it's not working?

I see that your radeon 9200 device entry does not have a BusID on it. I'm pretty positive that you need that on all devices when using a multi-head layout. It's really easy to find out, too. For mine I just put in some phony BusID like "PCI:1:3:2" and then run startx. It'll error out and somewhere you should see something about a card being detected on a bus. My PCI slot ended up being "PCI:0:13:0".

hope this helps.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2 monitors with a PC abd_bela Linux - Hardware 5 01-30-2005 08:16 AM
3 Monitors Advocator Linux - Hardware 1 07-15-2004 02:09 PM
2 monitors, nvidia, problem with window-size (maximize uses both monitors) meximex Linux - Hardware 1 05-19-2004 05:37 AM
TV's, CRT Monitors, LCD Monitors... refresh rates and other questions MasterC General 13 05-12-2003 05:00 AM
Monitors M Linux - Software 4 10-10-2000 09:59 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 06:16 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration