LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-12-2004, 08:52 PM   #1
degraffenried13
Member
 
Registered: Sep 2003
Posts: 228

Rep: Reputation: 30
xine configure error zlib does exist


checking for int_fast8_t... yes
checking for mlib_VideoAddBlock_U8_S16 in -lmlib... no
using included ffmpeg
checking for X... no
checking for socket in -lsocket... no
checking for gethostbyname in -lnsl... yes
checking for socklen_t... size_t
IPv6 is disabled
checking for gzsetparams in -lz... no
configure: error: zlib needed
linux:/home/xine-lib-1-rc7 # cd ..
linux:/home # rpm -Uhv zlib-1.2.1-70.6.i586.rpm
Preparing... ########################################### [100%]
package zlib-1.2.1-70.6 is already installed
linux:/home #

This doesn't make sense to me. Obviously zlib is installed based on when I try to install it with the rpm, but xine configure says it is needed. Is the latest version of zlib not compatible with xine? What do you think I should do? I once uninstalled zlib and that caused many problems, so I don't want to do that again unless I have to. I could probably avoid problems if I need to .

thanks.
 
Old 12-13-2004, 04:00 AM   #2
acid_kewpie
Moderator
 
Registered: Jun 2001
Location: UK
Distribution: Gentoo, RHEL, Fedora, Centos
Posts: 43,417

Rep: Reputation: 1981Reputation: 1981Reputation: 1981Reputation: 1981Reputation: 1981Reputation: 1981Reputation: 1981Reputation: 1981Reputation: 1981Reputation: 1981Reputation: 1981
install zlib-devel-1.2.1-70.6.i586.rpm
 
Old 12-13-2004, 04:51 AM   #3
abisko00
Senior Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Munich
Distribution: SuSE, Ubuntu
Posts: 3,513

Rep: Reputation: 58
Quote:
checking for X... no
And I would guess XFree86-devel (or XOrg), too.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
zlib not found when running ./configure quordandis Linux - Software 9 11-28-2010 07:51 AM
openssh-3.6p1 configure zlib error fredward Linux - Newbie 5 12-22-2008 05:44 AM
zlib error jurp5 Linux From Scratch 2 12-21-2005 05:33 PM
Configure error on xine-lib-rc8 linux-rulz Linux - Software 12 12-24-2004 03:57 AM
Xine ./configure error jonsey32 Linux - Software 2 12-20-2004 05:31 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General

All times are GMT -5. The time now is 11:35 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration