LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 07-28-2001, 06:20 PM   #1
dtsfanatic
Member
 
Registered: Jul 2001
Location: Virginia
Distribution: SuSE 7.3
Posts: 34

Rep: Reputation: 15
trouble with sound(I have none)


I am runnign MandrakeLinux 8.0 and can not seem to set up my sound card. Any ideas on how to do this? Thanks
 
Old 07-28-2001, 06:23 PM   #2
Wynd
Member
 
Registered: Jul 2001
Distribution: Slackware 12
Posts: 511

Rep: Reputation: 32
Me neither, I have an ESS soundcard and all the drivers i can find are for windows
 
Old 07-28-2001, 06:25 PM   #3
jharris
Senior Member
 
Registered: May 2001
Location: Bristol, UK
Distribution: Slackware, Fedora, RHES
Posts: 2,243

Rep: Reputation: 46
Re: trouble with sound(I have none)

Quote:
Originally posted by dtsfanatic
I am runnign MandrakeLinux 8.0 and can not seem to set up my sound card. Any ideas on how to do this? Thanks
Exactly what sound card are you using?

cheers

Jamie...
 
Old 07-28-2001, 06:32 PM   #4
dtsfanatic
Member
 
Registered: Jul 2001
Location: Virginia
Distribution: SuSE 7.3
Posts: 34

Original Poster
Rep: Reputation: 15
only thing I see in the windows device manager is ess audio device. Most of my games in windows use the soundblaster setting.
 
Old 07-28-2001, 06:40 PM   #5
jharris
Senior Member
 
Registered: May 2001
Location: Bristol, UK
Distribution: Slackware, Fedora, RHES
Posts: 2,243

Rep: Reputation: 46
Its probably worth taking the card out and reading the number off the chip. If its a PCI card then the output from lspci will probably give some major hints. The we'll be able to have a look in the kernel to see if its supported.

cheers

Jamie...
 
Old 07-28-2001, 07:48 PM   #6
DavidPhillips
Guru
 
Registered: Jun 2001
Location: South Alabama
Distribution: Fedora / RedHat / SuSE
Posts: 7,154

Rep: Reputation: 56
Do you get any error running sndconfig?

 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
sound trouble pirozzi Slackware 1 02-23-2005 02:49 AM
sound trouble paulmedic555 Suse/Novell 4 11-20-2004 02:01 PM
Trouble with sound in 10.0 hahler2 Mandriva 20 03-26-2004 11:05 PM
Trouble with sound Martin_St Linux - Hardware 2 03-10-2004 02:33 AM
Trouble with sound Gerardoj Linux - General 2 05-18-2003 04:58 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:30 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration