LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-30-2003, 06:30 PM   #1
r_jensen11
Senior Member
 
Registered: Apr 2003
Location: Minnesota, USA
Distribution: Slack 10.0 w/2.4.26
Posts: 1,032

Rep: Reputation: 45
Tilp


Anyone had any success using this lately? For some reason, each time I install it, it still can't see my calculator....
 
Old 10-30-2003, 06:41 PM   #2
LogicG8
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Long Island, NY
Distribution: Gentoo Unstable (what a misnomer)
Posts: 380

Rep: Reputation: 30
Try running it from a console and see if gives you any useful error messages
 
Old 10-30-2003, 07:02 PM   #3
r_jensen11
Senior Member
 
Registered: Apr 2003
Location: Minnesota, USA
Distribution: Slack 10.0 w/2.4.26
Posts: 1,032

Original Poster
Rep: Reputation: 45
K, I'll have to reinstall it, since I've reformatted a bunch of times lately.
 
Old 10-30-2003, 09:06 PM   #4
r_jensen11
Senior Member
 
Registered: Apr 2003
Location: Minnesota, USA
Distribution: Slack 10.0 w/2.4.26
Posts: 1,032

Original Poster
Rep: Reputation: 45
Okay, I get about 3 different types of errors, one from the console and two or so from TILP's GUI.:

Console:
Unable to open this device: not found
Is the tiusb.c module loaded ?

#1a from TiLP:
Msg: Unable to open the USB device.
Cause: Check that you have required rights on the node and/or your driver is loaded.
System: No such file or directory (errno = 2)

#1b from TiLP:
Msg: Unable to open the USB device.
Cause: Check that you have required rights on the node and/or your driver is loaded.

#2 from TiLP:
Msg: Error occured while writing to the device.
System: Bad file descriptor (errno = 9)

And, once again, something else from Console:
Unable to open this device: not found
Is the tiusb.c module loaded ?
Is calculator ready (and check type) ?
PC->TI: RDY?
 
Old 10-30-2003, 09:09 PM   #5
r_jensen11
Senior Member
 
Registered: Apr 2003
Location: Minnesota, USA
Distribution: Slack 10.0 w/2.4.26
Posts: 1,032

Original Poster
Rep: Reputation: 45
Oh, here's the log for when TiLP starts up:
TiLP - Version 6.68, (C) 1999-2003 Romain Lievin <roms@tilp.info>
Built on Oct 30 2003 19:19:47
THIS PROGRAM COMES WITH ABSOLUTELY NO WARRANTY
PLEASE READ THE DOCUMENTATION FOR DETAILS
tilp: bindtextdomain to /usr/share/locale/
libticables: bindtextdomain to /usr/share/locale
Libticables: version 3.7.7
Getting OS type...
System name: Linux
Node name: Rob
Release: 2.4.22
Version: #2 Mon Oct 13 22:14:23 CDT 2003
Machine: i586
Done.
Libticables: checking resources...
IO_API: ok
IO_ASM: nok (a kernel module is needed)
IO_TIPAR: nok
IO_TISER: nok
IO_TIUSB: ok
IO_LIBUSB: ok
Done.
Libticables: current settings...
Link cable: SilverLink
Port: USB port #1
Method: automatic (kernel module)
Timeout value: 15
Delay value: 10
Baud-rate: 9600
Hardware flow control: on
I/O address: 0x000
Device name: not found
Unable to open this device: not found
Is the tiusb.c module loaded ?
Libtifiles: version 0.5.7
libticalcs: bindtextdomain to /usr/share/locale
Libticalcs: version 4.5.1
Libtifiles settings...
Calc type: TI83+
Libticalcs settings...
Calc type: TI83+
Initialized in GTK+ mode.
Scanning plug-ins... Done !
Scanning registry... Done !
Is calculator ready (and check type) ?
PC->TI: RDY?
 
Old 10-30-2003, 09:10 PM   #6
r_jensen11
Senior Member
 
Registered: Apr 2003
Location: Minnesota, USA
Distribution: Slack 10.0 w/2.4.26
Posts: 1,032

Original Poster
Rep: Reputation: 45
One final thing:

I know that my drivers that got installed are tiglusb, so assuming this is a driver problem right now, how would I remedy the driver problem?
 
Old 11-14-2003, 10:42 PM   #7
r_jensen11
Senior Member
 
Registered: Apr 2003
Location: Minnesota, USA
Distribution: Slack 10.0 w/2.4.26
Posts: 1,032

Original Poster
Rep: Reputation: 45
*bump*
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem ti v200 and tilp filipuce Linux - Hardware 0 04-27-2005 05:09 PM
Installing TILP for TI calculators izquierdista Linux - Software 0 04-02-2005 08:37 PM
tilp program not working kryptonite0110 Linux - Software 1 03-23-2005 12:36 PM
TiLP v1pEr Linux - Software 4 03-10-2005 12:01 PM
tiusb, tiglusb, & TILP r_jensen11 Linux - Software 0 10-12-2003 07:00 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General

All times are GMT -5. The time now is 11:19 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration