LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-30-2005, 08:41 PM   #1
giovani_78
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2005
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Unhappy Suse 9.3 problem (problem fixed ignore post)


You are totoly correct.

The problem was this http:// giovani78 0catch com
The olny way to start a a session was to start xterm and go that way. The login screen was just a grey screen with a login box.'

The solution was this This is from another user:-

If you configure your Monitor, Display, Graphics Card using YAST/SAX,
config files in /etc/sysconfig will be reset from kdm/kde to xdm/twm:
1)
/etc/sysconfig/displaymanager Line 9:
DISPLAYMANAGER="xdm", should be
DISPLAYMANAGER="kdm"
2)
/etc/sysconfig/windowmanager Line 9:
DEFAULT_WM="twm", should be
DEFAULT_WM="kde"

After changing these entries back to kdm/kde,
reset your xserver [ctrl-alt-backspace] and you'll get the kde login
screen.

SuSE is working on this issue, but I've not set a patch yet.


What i noticed today is that when i reconfigure my xorg.conf first and then my display i will not have this problem but if i go and change my display and reboot then this problem comes up.

Last edited by giovani_78; 05-01-2005 at 03:26 PM.
 
Old 05-01-2005, 04:32 AM   #2
Simon Bridge
LQ Guru
 
Registered: Oct 2003
Location: Waiheke NZ
Distribution: Ubuntu
Posts: 9,211

Rep: Reputation: 198Reputation: 198
This sort of thing is hated for the following reasons:
1. anyone searching for SuSE problems will get this as part of the search
2. the "egnore post" is in the message body where nobody can see it without clicking the title - i.e. it is like a sticker which has a sign under it which says "do not remove sticker".
3. you have erased any reference to the problem as well as not posting any solution. This is equivalent to giving everyone the finger methinks.

[Good - you've edited it back the way it should be ...]

Notice how many others picked up on the thread?


Last edited by Simon Bridge; 06-10-2005 at 04:59 AM.
 
Old 05-16-2005, 02:10 AM   #3
mkoljack
Member
 
Registered: Jan 2005
Location: Chicago
Distribution: Fedora Core 4, Suse 9.3
Posts: 186

Rep: Reputation: 30
Monitor Problems

Hi Guys--

I just found this thread and am having similar problems. I'm brand new to Suse 9.3. I posted here:

http://www.linuxquestions.org/questi...hreadid=323377

I would be so appreciative if you could take a look at my monitor situation and let me know if you have any suggestions for help.

Thanks so much. Mark
 
Old 05-24-2005, 06:04 AM   #4
matriexx
LQ Newbie
 
Registered: May 2005
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Unhappy still the same

Hi all,

I have tried to edit those files in /etc/sysconfig but it still went back to twm.
Can you tell me where i can find more information about this troubleshooting?

Your help is much appreciated.

Thanks
 
Old 06-10-2005, 01:22 AM   #5
patrickb
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2005
Location: South Africa
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Unhappy Grey Screen of death

Hi All

I am totally new to Suse 9.3 and Linux. I have now reloaded my box for three time and now once again the grey screen of death. It seems to happen as you say after playing with the sax2 and the next reboot will stop it. Now I have no idea how to change those xconfig files as all that is up is xconsole. Can someone Please explain how to do it or where to find a explaination as to how it is done.

Thanks
 
Old 06-10-2005, 05:04 AM   #6
Simon Bridge
LQ Guru
 
Registered: Oct 2003
Location: Waiheke NZ
Distribution: Ubuntu
Posts: 9,211

Rep: Reputation: 198Reputation: 198
matriexx: did you manage to get this sorted out? If not - did you remember to reset the xserver after the edit?

patrickb: the files suggested are /etc/sysconfig, and you change the entries with a text editor.
 
Old 07-28-2005, 05:40 AM   #7
matriexx
LQ Newbie
 
Registered: May 2005
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
thanks

Hi guys,

sorry for not checking this thread.
thanks for all your help. Yes, it has been sorted out now.

I am trying out debian sarge 3.1... kinda nice.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SUSE 10 Mouse dont work :( countermike SUSE / openSUSE 6 11-27-2005 01:05 PM
suse 10 autologin..(dont want that) nikoz SUSE / openSUSE 2 11-17-2005 06:52 PM
Suse 9.3 dont start (dosfsck) problem alaios SUSE / openSUSE 3 09-16-2005 03:37 AM
dont know how to uninstall suse the_highway_man Linux - Newbie 2 01-25-2004 08:33 PM
Dont kill me .....why isn't any Suse here? coolguy18087 Red Hat 2 12-09-2003 09:14 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General

All times are GMT -5. The time now is 06:42 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration