LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-01-2004, 08:13 AM   #1
andy18
Member
 
Registered: Oct 2002
Location: Malaysia
Posts: 106

Rep: Reputation: 15
s/w RAID 1 error


Hi ,

I am testing on the steps on configuring the s/w raid 1 on my local desktop which have 2 IDE 40GB plug-in with FC3 kernel 2.6.9-1.681_FC3. I downloaded the raidtools and mdadm and when I try to compile the mdadm and raidtools, I am getting the following errors :

[root@tech1 mdadm-1.8.1]# make
gcc -Wall -Werror -Wstrict-prototypes -DCONFFILE=\"/etc/mdadm.conf\" -ggdb -DSendmail=\""/usr/sbin/sendmail -t"\" -c -o super1.o super1.c
In file included from super1.c:32:
/usr/include/asm/byteorder.h:6:2: #warning using private kernel header; include <endian.h> instead!
make: *** [super1.o] Error 1

[root@tech1 mdadm-1.8.1]# make install
gcc -Wall -Werror -Wstrict-prototypes -DCONFFILE=\"/etc/mdadm.conf\" -ggdb -DSendmail=\""/usr/sbin/sendmail -t"\" -c -o super1.o super1.c
In file included from super1.c:32:
/usr/include/asm/byteorder.h:6:2: #warning using private kernel header; include <endian.h> instead!
make: *** [super1.o] Error 1


[root@tech1 raidtools-1.00.3]# make
gcc -O2 -Wall -DMD_VERSION=\""raidtools-1.00.3"\" -c -o raidstart.o raidstart.c
gcc -O2 -Wall -DMD_VERSION=\""raidtools-1.00.3"\" -c -o parser.o parser.c
gcc -O2 -Wall -DMD_VERSION=\""raidtools-1.00.3"\" -c -o raidlib.o raidlib.c
gcc -O2 -Wall -DMD_VERSION=\""raidtools-1.00.3"\" -c -o version.o version.c
gcc -O2 -Wall -DMD_VERSION=\""raidtools-1.00.3"\" -c -o raid_io.o raid_io.c
gcc -O2 -Wall -DMD_VERSION=\""raidtools-1.00.3"\" -c -o scsi.o scsi.c
gcc -O2 -Wall -DMD_VERSION=\""raidtools-1.00.3"\" -c -o reconfiguration.o reconfiguration.c
gcc -O2 -Wall -DMD_VERSION=\""raidtools-1.00.3"\" -c -o rrc_common.o rrc_common.c
gcc -O2 -Wall -DMD_VERSION=\""raidtools-1.00.3"\" -c -o rrc_raid0.o rrc_raid0.c
gcc -O2 -Wall -DMD_VERSION=\""raidtools-1.00.3"\" -c -o rrc_raid5.o rrc_raid5.c
gcc -O2 -Wall -DMD_VERSION=\""raidtools-1.00.3"\" -c -o rrc_single.o rrc_single.c
gcc -O2 -Wall -DMD_VERSION=\""raidtools-1.00.3"\" -c -o mkraid.o mkraid.c
gcc -O2 -Wall -DMD_VERSION=\""raidtools-1.00.3"\" -c -o detect_multipath.o detect_multipath.c
gcc -O2 -Wall -DMD_VERSION=\""raidtools-1.00.3"\" -c -o raidreconf.o raidreconf.c
gcc -O2 -Wall -DMD_VERSION=\""raidtools-1.00.3"\" -c -o arytst.o arytst.c
mkraid.c: In function `main':
mkraid.c:174: error: missing terminating " character
mkraid.c:175: error: `WARNING' undeclared (first use in this function)
mkraid.c:175: error: (Each undeclared identifier is reported only once
mkraid.c:175: error: for each function it appears in.)
mkraid.c:175: error: syntax error before '!' token
mkraid.c:178: error: missing terminating ' character
mkraid.c:184: error: missing terminating ' character
mkraid.c:193: error: missing terminating ' character
mkraid.c:199: error: missing terminating " character
make: *** [mkraid.o] Error 1
make: *** Waiting for unfinished jobs....

Have some one get this error before ?

Thanks,
 
Old 12-04-2004, 12:30 AM   #2
andy18
Member
 
Registered: Oct 2002
Location: Malaysia
Posts: 106

Original Poster
Rep: Reputation: 15
ok, the mdadm is installed but was receiving the following error when try to build up the array raid :

mdadm : SET_ARRAY_INFO failed for /dev/md0: Device or resource busy.

Any idea ?
 
Old 12-05-2004, 09:38 AM   #3
andy18
Member
 
Registered: Oct 2002
Location: Malaysia
Posts: 106

Original Poster
Rep: Reputation: 15
anyone ?

when the system boot up , I saw this in the messages error :

localhost kernel : md : auto detecting RAID arrays
localhost kernel : md : could not bd_claim hda2
localhost kernel : md : invalid raid superblock magic on hdd1
localhost kernel : md : hdd1 has invalid sb,not importing!
localhost kernel : md : autorun ..
localhost kernel : md : ... autorun DONE.

The server is initially setup with only 1 IDE device. Recently I just hooked up the 2nd IDE device ( the same brand and same capacity ) after plan to try out the s/w raid but have been no luck in configuring it. I have also read on the howto on http://www.faqs.org/docs/Linux-HOWTO...AID-HOWTO.html but still no luck .

Can some one help me on this ? What I am trying to do is to mirror the whole hardisk 1 to the second hardisk to create redundant so I can boot up using the second hardisk incase the 1st hdd fail.

Thanks,
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My RAID is error huuhien Linux - Hardware 2 07-06-2005 10:09 PM
Perc3Di SCSI RAID + Adaptec 2810SA RAID = Fatal Grub Error? LinuxOnTheEdge Linux - General 2 03-19-2005 02:35 PM
Raid 0 error adelezz Linux - Hardware 1 12-19-2004 02:03 PM
raid rebuilding error wedgeworth Linux - Hardware 0 09-05-2003 01:21 PM
RAID Boot Error jonfa Linux - General 1 05-23-2001 07:35 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General

All times are GMT -5. The time now is 11:39 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration