LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-16-2004, 02:41 PM   #1
yanger
Member
 
Registered: Jun 2004
Location: Wisconsin
Distribution: Ubuntu, Gentoo, FreeBSD, Solaris
Posts: 55

Rep: Reputation: 16
Angry network not initializing?


Sorry, but been frustrated for a while with this issue:

I have a RTL8195 based network card inside my PC, and my first installation was Slackware. Installed great, but my network wouldn't start up. (at boot, it would explain that eth0 failed) so after a while of using slackware, i reinstalled.

I installed Fedora Core 2! ... got it working. It was happy. But when it booted up to the network eth0, it gave me a big red [ FAILED ] ... after it loaded, i went into a terminal and ifconfig.
...
the settings were there :| so I ifdown eth0 then ifup eth0. and whoaly macro! it worked!

got bored of Fedora Core 2 (it's nice and all, but I want to test them all out :P), so installed MandrakeLinux 10.

same issue popped up. when the PC initialized, it failed on eth0 - yet when I ifdown and ifup it, it'll work.

well that was the case..

now ifdown and ifup doesn't work at all! friggen A :|

so I was jsut wondering if anyone here had this issue or if this issue was posted and I just didn't refine my search :|
 
Old 07-16-2004, 03:42 PM   #2
yanger
Member
 
Registered: Jun 2004
Location: Wisconsin
Distribution: Ubuntu, Gentoo, FreeBSD, Solaris
Posts: 55

Original Poster
Rep: Reputation: 16
would "hotplug" cause an issue?
 
Old 07-16-2004, 08:14 PM   #3
yanger
Member
 
Registered: Jun 2004
Location: Wisconsin
Distribution: Ubuntu, Gentoo, FreeBSD, Solaris
Posts: 55

Original Poster
Rep: Reputation: 16
Cool case closed!

Closed! I just replaced my Linksys LNE100TX card with a RealTek :| It works now :P
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kernel Freeze Initializing Network Xyem Linux - Newbie 15 10-11-2005 06:54 PM
RP10 - Not Initializing Lnx805 Linux - Software 9 09-25-2005 03:17 PM
initializing hardware... storage network audio (then hangs) slivkoff Fedora 1 12-14-2004 12:34 PM
Modem not initializing Ryuugi_Takai Linux - Newbie 7 03-06-2004 05:17 PM
Initializing new network card TheOneAndOnlySM Linux - Newbie 3 07-17-2003 10:36 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General

All times are GMT -5. The time now is 05:39 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration