LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Latest LQ Deals
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-16-2003, 02:59 AM   #1
septanla
Member
 
Registered: Sep 2003
Posts: 69

Rep: Reputation: 15
mplayer in Console again


Dear all:
when I use mplayer in console, I use mplayer -vo vesa filename.
The sould works, however, I can not see the video. in the same time, it generated a lot of the snapshots of the screen, in *.png file format in the same folder as the video file. the error is: error opening/initializing the selcted video_out (-vo) device. this happens when I login as normal user. when I login in as root, no problem.
I seem the problem is due to the permission of the video out drivers or configuration files. anyone can help?
 
Old 10-16-2003, 02:47 PM   #2
kasperhans
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: right behind the moon
Distribution: gentoo
Posts: 466

Rep: Reputation: 30
ok you just selected a wrong video output just run mplayer with another command try :

mplayer -vo x11 filename

for a list of avaible output drivers:

mplayer -vo help
 
Old 10-16-2003, 02:51 PM   #3
acid_kewpie
Moderator
 
Registered: Jun 2001
Location: UK
Distribution: Gentoo, RHEL, Fedora, Centos
Posts: 43,417

Rep: Reputation: 1983Reputation: 1983Reputation: 1983Reputation: 1983Reputation: 1983Reputation: 1983Reputation: 1983Reputation: 1983Reputation: 1983Reputation: 1983Reputation: 1983
well it's an issue on the framebuffer device entry or something, I always get that, so normally just run it as root. you should be able to use fbdev or sdl outputs ok though. you might also have luck with directfb2
 
Old 10-17-2003, 01:17 AM   #4
septanla
Member
 
Registered: Sep 2003
Posts: 69

Original Poster
Rep: Reputation: 15
mplayer -vo fbdev filename
it does not work.
Error message:
fbdev: Can't open /dev/fb0: No such device
Error opening/initializing the selected video_out (-vo) device.

:-(
 
Old 10-17-2003, 05:08 AM   #5
kasperhans
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: right behind the moon
Distribution: gentoo
Posts: 466

Rep: Reputation: 30
have you tried my typ? that means all the other opportunities??/
 
Old 10-17-2003, 05:17 AM   #6
septanla
Member
 
Registered: Sep 2003
Posts: 69

Original Poster
Rep: Reputation: 15
yes. I tried all the mode from mplayer -vo help.
all of them do not work
sigh

septanla
 
Old 10-17-2003, 06:02 AM   #7
kasperhans
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: right behind the moon
Distribution: gentoo
Posts: 466

Rep: Reputation: 30
ok maybe your mplayer is messed up try to use vlc its equivalent
 
Old 10-17-2003, 07:44 AM   #8
acid_kewpie
Moderator
 
Registered: Jun 2001
Location: UK
Distribution: Gentoo, RHEL, Fedora, Centos
Posts: 43,417

Rep: Reputation: 1983Reputation: 1983Reputation: 1983Reputation: 1983Reputation: 1983Reputation: 1983Reputation: 1983Reputation: 1983Reputation: 1983Reputation: 1983Reputation: 1983
well it says that /dev/fb0 does not exist.... are you even running a framebuffer at all...

just to straighten things out you are trying to run this WITHOUT Xwindows running yes? as in a REAL console... in which case x11 output is certainly useless...
 
Old 10-17-2003, 10:47 PM   #9
septanla
Member
 
Registered: Sep 2003
Posts: 69

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Yes, I run in a real console mode. Ctrl-Alt F1 to console. However I can run mplayer with root. that is why I doubt the error is due to file permission settings.

Septanla
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Background Mplayer from Console paco36 Linux - General 13 02-08-2013 04:48 AM
How to play moviez in console ? (mplayer) OneManArmy Linux - Software 6 05-14-2004 03:57 AM
mplayer in pure console (without X) septanla Linux - Software 2 10-20-2003 08:23 PM
mplayer not playing films in console Sastian Linux - Newbie 4 09-27-2003 02:11 AM
Mplayer in console?!@#???? jang Linux - Software 23 04-08-2003 10:40 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General

All times are GMT -5. The time now is 10:33 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration