LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-21-2004, 11:25 AM   #1
GT_Onizuka
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Atlanta
Distribution: Debian, OS X
Posts: 711

Rep: Reputation: 31
modprobe i810_audio at startup?


My computer has never liked ALSA, so I went back to what good ol' Red Hat used, and that was i810_audio... thing. (In case you haven't noticed, I'm not very learned when it comes to computer audio, all I know it, i810 works, ALSA doesn't). I read that all I would have to do is add

alias sound i810_audio

to my /etc/modules.conf file, but that didn't do anything (I'm using Slackware, does it differ from distro to distro?). What should I change it to so it loads this module at startup? Also is there a guide for adding other things to modprobe at startup? I'm trying to get a few other things modprobe'd at startup, so if there is a guide on the modules.conf syntax, I would love to see it.
 
Old 03-21-2004, 01:46 PM   #2
souljah
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: New York City
Distribution: Debian
Posts: 97

Rep: Reputation: 15
# /etc/modules: kernel modules to load at boot time.

voila.
 
Old 03-21-2004, 05:06 PM   #3
GregLee
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: Waimanalo, HI
Distribution: Slackware 10, Fedora 6
Posts: 308

Rep: Reputation: 30
I use Slackware and i810. I have the line "/sbin/modprobe snd-intel8x0" in my file /etc/rc.d/rc.modules.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
modprobe on startup paull2k1 Mandriva 3 06-27-2005 02:27 PM
modprobe on startup? class_struggle Linux - Newbie 2 08-31-2004 02:47 PM
modprobe error on startup(9.2) krome Mandriva 1 04-28-2004 04:29 PM
Sound module i810_audio not loading on startup MadCactus Linux - General 3 12-22-2003 02:22 AM
modprobe i810_audio mrmojo Slackware 4 11-17-2003 08:52 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General

All times are GMT -5. The time now is 03:52 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration