LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-16-2005, 10:43 PM   #1
clefler
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Posts: 10

Rep: Reputation: 0
Mandrake 10.0 shows blue lines in mplayer/totem


I use MDK 10.0 and have been very happy with it. I have used several distros, and really enjoy linux.

The only issue that I have with MDK 10.0 is that videos don't play correctly on my system. The sound plays fine, but all I get for video is a bunch of horizontal blue/green lines.

I was looking thorugh the forum earlier and found a solution. I beleive that it was to change a line in one of the config files to something like depth=16, or something like that. I recently had to reinstall 10.0, and now can't find that thread.

Does anyone know what I am talking about? I could sure use the help with this one.

TKS, Craig.
 
Old 04-16-2005, 10:47 PM   #2
cs-cam
Senior Member
 
Registered: May 2004
Location: Australia
Distribution: Gentoo
Posts: 3,544
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 57
Did that solution work or did you just find it but never try it? I get similar problems on Arch when playing video with xcompmgr running. I did find a fix on the net, adding a line to xorg.conf but it never worked for me.
 
Old 04-16-2005, 10:58 PM   #3
clefler
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Posts: 10

Original Poster
Rep: Reputation: 0
It did actually work for me. I just can't remeber what the file was that I edited. I believe that it was originally set to depth=8, and when I increased it, it worked with no hitches.

TKS, Craig.
 
Old 04-17-2005, 12:36 AM   #4
masand
LQ Guru
 
Registered: May 2003
Location: INDIA
Distribution: Ubuntu, Solaris,CentOS
Posts: 5,522

Rep: Reputation: 69
i had the same problem with xine ,this worked for me then

http://xinehq.de/index.php/faq#BLUESCREEN
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mplayer shows blue screen on playing divx files anoopsinha Linux - General 8 05-11-2008 06:41 PM
mplayer displays blue and green lines on edges Link5225 Linux - Software 4 09-26-2005 12:30 PM
blue screen in totem, not after playing with xine talz13 Linux - Software 6 10-27-2004 11:45 PM
totem n other media player shows no video(Hz green lines??) after installing updates? The_neo Mandriva 0 07-15-2004 03:47 AM
Linux Overlay has blue lines around it -- help GalaxyPenguin Linux - Newbie 0 03-23-2004 01:04 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General

All times are GMT -5. The time now is 09:21 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration