LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-01-2009, 09:23 PM   #1
delic
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2003
Posts: 10

Rep: Reputation: 0
Little help with Gnome/X11 startup problem


Well I am having problems bringing up X today. I get the gdm login screen but am forced into a failsafe gnome terminal after a successful login. I think this is the result of an apt-get update which I had done yesterday but had not rebooted until today.

So, my real question is where to look for errors? I haven't had to debug something like this in a while. I have looked into syslog, and Xorg.log but I don't see any errors.

I am running debian. Thanks for any ideas.
 
Old 11-01-2009, 09:56 PM   #2
delic
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2003
Posts: 10

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Found the problem

Apparently gnome-session was removed when I did the apt-get update somehow. I re-installed it and all things are well again.
 
Old 11-02-2009, 09:31 PM   #3
DJ Shaji
Member
 
Registered: Dec 2004
Location: Yo Momma's house
Distribution: Fedora Rawhide, ArchLinux
Posts: 517
Blog Entries: 15

Rep: Reputation: 106Reputation: 106
<<<-|->>> A spider

What you should've done is log into a tty, then started X yourself and then seen what the problem was.

1. Press Alt + Ctrl + F2 to switch to tty2
2. Logged in with your username and / or password.
3. startx
4. echo "There once was a man"
5. echo "Who told me I never can"
6. echo "see beyond the blue sky"
7. echo "but remember, conditions apply"
8. cal
9. date
10. users
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GNOME startup Problem drakethegreat Linux - Software 5 02-28-2005 01:05 PM
gnome startup problem exigent Linux - General 1 02-27-2004 03:38 PM
Slack 9.1 GNOME 2.4 startup problem rboone Slackware 2 12-17-2003 05:13 PM
gnome 2.2 startup problem viniosity Debian 4 11-25-2003 06:33 PM
gnome startup problem m1-rail Linux - General 1 02-17-2003 02:23 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General

All times are GMT -5. The time now is 07:28 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration