LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 04-01-2010, 12:31 AM   #1
VGM
Member
 
Registered: Apr 2009
Posts: 33

Rep: Reputation: 15
Keyboard detected by not working in BIOS


We have board with Intel Atom processor and Phoenix Award BIOS.

1) When keyboard alone is connected to the board at the startup,the keyboard is detected by BIOS (because it is not showing keyboard error) but either of the two conditions given below happens every time.
a) BIOS is not entering BIOS menu when DEL key is pressed.
b) BIOS enters BIOS menu but,once it enters none of the key press is detected.

Pls note that without keyboard detection,neither BIOS menu will be reached nor the BIOS continues without keyboard error.So in either of the above cases keyborad detection happens.

2) When keyboard along with mouse is connected to the board,there is no problem at all.

3) When 2 keyboards are connected,problem stated in (1) persists.

4) When keyboard is not connected at startup,BIOS shows keyboard error.Now if we connect the keyboard,everything works fine.

5) In bootloader and OS,keyboard works fine.

6) USB analyser was connected to view the transactions happening when board is in condition 1(b).All the key press are received and acknowledged by the processor.ie.No error is identified.The USB enumeration is proper.Similarly the IN,DATA0,DATA1 and ACK packets are proper.

7)Different keyboards were tried.Result is the same.

What could be the reason for this?
 
Old 04-01-2010, 05:07 PM   #2
paulsm4
Guru
 
Registered: Mar 2004
Distribution: SusE 8.2
Posts: 5,863
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: Disabled
So what part of this *isn't* a BIOS/motherboard issue?

Have you tried a PS/2 mouse and/or keyboard?

For grins, how about an RS232/trackball mouse?

Does it happen on all boards you've tried, or just one (maybe the one board is all you have)?

I'd definitely check with your motherboard vendor. Who knows: maybe there's a flash update? Or maybe you can just get an exchange on the board?

Good luck .. PSM

Last edited by paulsm4; 04-01-2010 at 05:09 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PS/2 Keyboard not working after being "detected" by slackware 12.1 install disk bushbaby Linux - Newbie 6 10-10-2008 10:01 AM
boot from usb if not detected by bios Izarf Linux - General 16 08-21-2008 04:12 AM
New WD6400AAKS not detected in bios, but in Ubuntu evilkorn Linux - Hardware 2 07-25-2008 11:10 AM
bios bug mp table errors detected philosophia Linux - General 0 09-23-2006 11:43 AM


All times are GMT -5. The time now is 02:01 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration