LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-29-2005, 01:05 PM   #1
willigiann
Member
 
Registered: Nov 2004
Posts: 46

Rep: Reputation: 15
I can not run KDE...


Hello,
i have a very strange problem. I installed SuSE 9.3 and i may had change something or I configure something wrong and as a result i can not run ANY Graphical System. When my computer starts i only get to the xterm screen(a gray thing with a mouse where you can press left click to open a menu where the best choise you have is the "xterm" window). I open than xterm and i write "kde" where KDE is loaded inside xterm. If i do the same thing from the command line without that graphical thiung i get errors. Please, can somebody help me?
 
Old 04-29-2005, 01:31 PM   #2
Ice9
Member
 
Registered: Jun 2002
Location: Belgium
Distribution: Sidux
Posts: 313

Rep: Reputation: 30
Run sax2 from cli, this will give you a chance to re-configure your x-server.
It won't start if you run any kind of graphical session so be sure to hit CTRL+ALT+F2 (dunno why I always hit F2 but you could hit F3 or F4 just the same)
 
Old 04-30-2005, 12:53 PM   #3
HarshPlanet5
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2005
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Try this....off the Novell forums. After my yast update, my defaults had changed.

This is from another user:-

If you configure your Monitor, Display, Graphics Card using YAST/SAX,
config files in /etc/sysconfig will be reset from kdm/kde to xdm/twm:
1)
/etc/sysconfig/displaymanager Line 9:
DISPLAYMANAGER="xdm", should be
DISPLAYMANAGER="kdm"
2)
/etc/sysconfig/windowmanager Line 9:
DEFAULT_WM="twm", should be
DEFAULT_WM="kde"

After changing these entries back to kdm/kde,
reset your xserver [ctrl-alt-backspace] and you'll get the kde login
screen.

SuSE is working on this issue, but I've not set a patch yet.
 
Old 04-30-2005, 02:37 PM   #4
freakyg
Member
 
Registered: Apr 2005
Distribution: LFS 5.0 and 6.1
Posts: 705

Rep: Reputation: 30
you might also look at /etc/X11/xinit/
xinit.rc may be set to open tabwm instead of kde

there may also be an .xinit.rc in your $HOME directory also...
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Why wont my KDE 3.2 FC2 setup run make commands w/KDE 1.x packages? rusty_slacker Linux - Newbie 1 09-19-2004 05:40 PM
Can't run nethack in KDE Levitate Linux - Software 3 08-15-2004 08:34 AM
run gnome or kde anand_phulwani Linux - Newbie 2 07-17-2004 11:37 AM
Cannot run as root in KDE geyes30 Linux - Newbie 12 01-11-2004 06:35 PM
how to run kde flickmaster Linux - Software 3 08-08-2003 03:54 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General

All times are GMT -5. The time now is 09:29 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration