LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Latest LQ Deals
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-26-2003, 10:01 PM   #1
cav
Member
 
Registered: Feb 2003
Location: Chicago
Distribution: Slackware 10.2
Posts: 154

Rep: Reputation: 30
Having some trouble reinstalling lilo


After reinstalling slack, I found much to my dismay that I had made a mistake putting the scsi emulation for my cdrw into the lilo config file (hdc where it should be hdb).

I have now gotten as far as altering the /etc/lilo.conf file to use hdb instead of hdc and using the lilo command to both uninstall the existing boot loader and install my new one. However, after rebooting it seems that the old configuration still remains (output of dmesg shows hdc=ide-scsi). I have also tried using the liloconfig tool, with the same lack of results.

By the way, the boot loader is installed into the root partition, not the MBR. How can I purge that old config and install my new one??
 
Old 08-26-2003, 10:25 PM   #2
Imyrryr
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: 3rd electron on the left getting mugged by the nutrinos at Quarks
Distribution: Slackware 13.37, Slackware 14.0, Mint
Posts: 138

Rep: Reputation: 17
Lightbulb

You need to run lilo at a command prompt after you make any changes to lilo for them to take affect. You can also get some help at man lilo.conf

Hope this helps

Last edited by Imyrryr; 08-26-2003 at 10:27 PM.
 
Old 08-27-2003, 01:31 PM   #3
cav
Member
 
Registered: Feb 2003
Location: Chicago
Distribution: Slackware 10.2
Posts: 154

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Yep, already tried using the lilo command several times and with several options, nothing seems to work. Every time I restart my system, nothing has changed. Anybody have some ideas?
 
Old 08-27-2003, 02:24 PM   #4
Skyline
Senior Member
 
Registered: Jun 2003
Distribution: Debian/other
Posts: 2,104

Rep: Reputation: 45
Hi Cav - personally I'd put your bootloader in the MBR rather than a partition - if you want to try this ? -

Open lilo.conf as root user from the command line

su
root password

gedit /etc/lilo.conf

Look for the line near the top that says

boot=/dev/xxx

change it to ;

boot=/dev/hda

then click on save

Then as root user again fron the comand line run

/sbin/lilo

This will now install LILO to the MBR.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Reinstalling LILO? moosegoose Slackware 5 11-11-2005 02:35 PM
reinstalling lilo bootloader free kevin Linux - Newbie 5 08-02-2004 03:14 PM
reinstalling lilo deft Linux - Software 8 04-08-2004 10:03 AM
reinstalling lilo in gentoo? bigjohn Linux - Newbie 11 02-18-2004 06:46 PM
LILO reinstalling help Andrew Hruska Slackware 3 01-05-2004 08:53 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General

All times are GMT -5. The time now is 01:50 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration