LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-10-2003, 12:56 PM   #1
stratocaster
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Location: RS, Brazil
Distribution: Red Hat 8.0
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Exclamation Disply configuration in Red Hat 8.0


I have installed RH 8.0 in my computer, a PII 350 with 64 of RAM, i got no problems during the instalation, but when i try to run the KDE this message appears:

$Display is not set

my video card is a trident TGUI9440, and i set this in the x-window configuration.
i changed the video card three times
in despite of what i did, the problem wasn't solved.

but during the installation process i used the graphical mode, so, does anyone can help me?
 
Old 07-10-2003, 02:16 PM   #2
cav
Member
 
Registered: Feb 2003
Location: Chicago
Distribution: Slackware 10.2
Posts: 154

Rep: Reputation: 30
That may not be a video card problem but a monitor problem. Other than that I dont know. Try taking a look at your /etc/X11/XF86Config file under the monitor section to see if anything looks fishy.
 
Old 07-10-2003, 07:56 PM   #3
bunhead
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2003
Location: Toronto, Canada
Distribution: slackware
Posts: 20

Rep: Reputation: 0
XFree86 config

I think that RedHat has a tool called Xconfigurator (or something like that - sorry I haven't touched Redhat in like 3 years)

But for sure try this

XFree86 -configure

that will auto-magicly generate you a new XFree86 config file. That should give you a starting point to get the X config file started on the path to working. If you used the RedHat graphical setup then you should be capable of at least 800x600 (if memeory serves that is the gui setup resolution.)
 
Old 07-10-2003, 09:57 PM   #4
landws
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Location: Shanghai
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
and you can use "setup" to select your options

and reset the video card and your monitor .

try to detract the monitor parameters

PII350+64M...I advise you don t use KDE desktop,select the GNOME!
 
Old 07-11-2003, 08:18 AM   #5
stratocaster
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Location: RS, Brazil
Distribution: Red Hat 8.0
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thumbs up Display problem solved

I retracted my display resolution and it worked, now i'm able to use RH.
Thank you friends.


Regards.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
red hat network configuration ronss Linux - Networking 2 10-01-2003 06:50 AM
Keyboard Configuration Red Hat 9 GhouL Linux - Newbie 3 09-08-2003 02:22 PM
Red Hat 9 PPPOE configuration help? Slayer Linux - Newbie 1 07-06-2003 01:36 AM
Red Hat 9.0 Firewall Configuration DrLazardo Linux - Networking 5 05-24-2003 01:21 AM
Red Hat 7.2 configuration burchy Linux - Distributions 4 02-26-2002 01:16 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General

All times are GMT -5. The time now is 03:19 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration