LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-12-2003, 10:56 PM   #1
rekonrad
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2001
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
display difficulties


I have an unusual problem with my display:

My screen goes blank (off) unless there is some movement with the mouse or some keyboard action. In order to view the screen at all, the mouse or keyboard must be constantly active. There is no delay here - the screen goes blank immediatly when the above conditions are not present.

After a reboot, the screen is OK for awhile. This annoyance occurs anywhere from 1 min to 20 min after the reboot. Restarted the xserver makes no difference.

Here are some hardware details:

Video chipset is SIS620
RAM is 188megs
Shared video ram is 4 megs
Processor is 400

Slackware 9 uses XF86Free 4.3

I have only recently had this problem. Earlier versions of various distributions have not given me this trouble. In fact, I have had to do some unusual things to the XF86Config file to get the display clean. However, this on-off screen problem existed prior to me adding those comments to the file.

If there is anyone knowledgeable on the subject, I would be happy to send a copy of my Config file.

Thanks in advance
Richard
 
Old 07-13-2003, 04:22 AM   #2
Thoreau
Senior Member
 
Registered: May 2003
Location: /var/log/cabin
Distribution: All
Posts: 1,167

Rep: Reputation: 45
/etc/XF86Config-4

remove Option "DPMS"

See if that helps. It could be something else like acpi, but I hope not.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
cdrecord difficulties paul_dundee Linux - Hardware 3 03-14-2005 06:30 PM
Umount difficulties Odd_Bloke Linux - Newbie 2 10-18-2003 01:34 PM
hotmail difficulties mre Linux - General 4 11-20-2002 12:35 AM
PengAOL difficulties... allywilson Linux - Networking 0 09-13-2002 12:34 PM
Modem Difficulties Jeewhizz Linux - General 3 04-23-2002 04:03 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General

All times are GMT -5. The time now is 12:52 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration