LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-01-2005, 03:14 AM   #1
jared78
Member
 
Registered: Mar 2005
Distribution: Red Hat 9.0
Posts: 94

Rep: Reputation: 15
configuring for internet thru lan


Hi,
I pretty new to linux and networking.Any help will be appreciated.

I have both win2k and Redhat Linux 9.0 on my system.I have an internet conxn thru cable via the ethernet card.
While my net conxn works fine with win2k,with linux i m not ale to connect.i m able to ping my server but not the dns.I have given the necessary configurations(ip add, dns)...
My browser also gives the error "invalid browser" if I try to access some site..My ISP has no clue as he supports windows mainly..
plz plz plz throw some light...

ty,
Jared
 
Old 03-01-2005, 03:31 AM   #2
PenguinPwrdBox
Member
 
Registered: Oct 2003
Posts: 568

Rep: Reputation: 31
Upon boot, try the following...........

Remove all IP addy's bound to the card, and do this:
Code:
dhcpcd eth0
 
Old 03-01-2005, 04:07 AM   #3
TigerOC
Senior Member
 
Registered: Jan 2003
Location: Devon, UK
Distribution: Debian Etc/kernel 2.6.18-4K7
Posts: 2,380

Rep: Reputation: 49
You would probably also need to add the DNS address(es) provided by your isp in the /etc/resolv.conf.
 
Old 03-01-2005, 04:08 AM   #4
PenguinPwrdBox
Member
 
Registered: Oct 2003
Posts: 568

Rep: Reputation: 31
dhcpcd will do that for you....
 
Old 05-11-2005, 07:13 PM   #5
jared78
Member
 
Registered: Mar 2005
Distribution: Red Hat 9.0
Posts: 94

Original Poster
Rep: Reputation: 15
just wanted to close this as it was solved.....thanks guys!!!

mine uses static IP.just configured eth0 and installed my clinet 4 authentication,upgraded browser to firefox 1.0.3.

things work well now...

thanks again guys 4 ur help!!

Jared
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No Internet but LAN and VPN connect LAN work fine??? xavior SUSE / openSUSE 7 11-09-2005 02:14 PM
configuring internet connection thru lan jared78 Linux - Networking 5 05-08-2005 10:51 AM
Problem when configuring 2 NICs for internal LAN and cable internet mailavj Linux - Networking 24 04-07-2005 10:42 AM
Need help configuring internet access through LAN harnadem Linux - Networking 3 03-26-2005 06:59 AM
Configuring LAN To Connect to Internet on Mandrake johnleemk Linux - Networking 1 10-06-2003 11:42 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General

All times are GMT -5. The time now is 06:23 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration