LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-01-2002, 06:24 AM   #1
Frustin
Member
 
Registered: May 2002
Location: Essex, UK
Distribution: Debian, Redhat, AIX 5L
Posts: 512

Rep: Reputation: 30
Unhappy cant get 800x600 but can get 1024x768 :S


I am running my X11 in 1024x768x16 at the mo on my thin-client, which
doesnt have Xconfigurator.

I want it to run in 800x600x8. heres some of my XF86Config:

Section "Screen"
Driver "svga"
Device "mediagx"
Monitor "Generic Monitor"

Subsection "Display"

Depth 8
Modes "800x600-75"
Virtual 800 600
Viewport 0 0

EndSubsection

EndSection

in the verbose stuff that i get when trying it in said resolution there is a
line which says:

SVGA: Display pitch set to 1024

my Mode lines for this mode are:

Modeline "800x600-75" 49.5 800 816 896 1056 600 601 604 625 +HSync +VSync

Another thing i tried was to plug the monitor into my main box and run Xconfigurator and make it do 800x600 that way, which it did. I copied the resulting lines from the XF86Config that it produced to my thin-client config. but this didnt work either.
 
Old 07-02-2002, 04:43 PM   #2
mrGee
Member
 
Registered: Dec 2001
Location: Netherlands
Distribution: redhat suse mandrake freebsd
Posts: 344

Rep: Reputation: 30
what XFree86 are you running ? cause version 4.....
uses XF86Config-4 by default. Maybe you are
hacking the wrong script ?
cause the syntax in my XF86Config-4 is slightly
different i guess you use XFree86 version 3.3... ..
but i could be wrong as i haven't used version 3 in
ages
 
Old 07-02-2002, 11:04 PM   #3
mrdensity
Member
 
Registered: Apr 2002
Location: Central US
Distribution: Libranet 1.9.1 & 2.0, tinyX (2dskxwin) & WinLinux 2001
Posts: 83

Rep: Reputation: 15
Is the "Modeline '800x600-75'"... a valid entry ? Mine doest show the "-75" or any other value only "Modeline '800x600'"
 
Old 07-03-2002, 05:04 AM   #4
Frustin
Member
 
Registered: May 2002
Location: Essex, UK
Distribution: Debian, Redhat, AIX 5L
Posts: 512

Original Poster
Rep: Reputation: 30
in the said file the Modeline name in quotes i.e. "800x600-75", is an alias.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
800x600 pcspecialist Debian 2 03-29-2005 05:08 AM
v-card working on 800x600 not 1024x768 phoenix_wolf Linux - Newbie 1 12-19-2004 07:01 PM
can't get display > 800x600 datadriven Debian 5 12-08-2004 06:37 PM
change to 800x600 ? wlaw Linux - Newbie 3 07-12-2004 08:39 PM
GeForce 4 won't do better than 800x600 mogumbo Linux - General 7 02-24-2003 01:39 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General

All times are GMT -5. The time now is 07:41 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration