LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-14-2005, 08:26 AM   #1
ust
Senior Member
 
Registered: Mar 2003
Location: fasdf
Distribution: Debian / Suse /RHEL
Posts: 1,130

Rep: Reputation: 31
can't start xwindows


everytime I start the xwin in my rh9 system ( startx ) , it pop the error , could suggest how to fix it ? thx

XFree86 Version 4.2.1 (Red Hat Linux release: 4.2.1-23) / X Window System
(protocol Version 11, revision 0, vendor release 6600)
Release Date: 18 October 2002

Before reporting any problems, please make sure you are using the most
recent XFree86 packages available from Red Hat by checking for updates
at http://rhn.redhat.com/errata or by using the Red Hat Network up2date
tool. If you still encounter problems, please file bug reports in the
XFree86.org bugzilla at http://bugs.xfree86.org and/or Red Hat
bugzilla at http://bugzilla.redhat.com

Build Operating System: Linux 2.4.21-2.ELsmp i686 [ELF]
Build Host: stripples.devel.redhat.com

Module Loader present
OS Kernel: Linux version 2.4.20-28.8smp (bhcompile@daffy.perf.redhat.com) (gcc v
ersion 3.2 20020903 (Red Hat Linux 8.0 3.2-7)) #1 SMP Thu Dec 18 12:25:21 EST 20
03
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/XFree86.0.log", Time: Fri Jan 14 21:27:31 2005
(==) Using config file: "/etc/X11/XF86Config"

Fatal server error:
AddScreen/ScreenInit failed for driver 0


If you encounter a server crash, please report the problem by filing a bug
report in the XFree86.org bugzilla at http://bugs.xfree86.org and/or Red Hat
bugzilla at http://bugzilla.redhat.com/bugzilla. When filing your report, it
is very important that you explain your problem in as much detail as possible,
and include a complete description on how to reproduce the problem. After
submitting the bug report, attach the following files as uncompressed
 
Old 01-14-2005, 08:30 AM   #2
oneandoneis2
Senior Member
 
Registered: Nov 2003
Location: London, England
Distribution: Ubuntu
Posts: 1,460

Rep: Reputation: 48
Have you set up the config file properly?
 
Old 01-17-2005, 08:58 AM   #3
ust
Senior Member
 
Registered: Mar 2003
Location: fasdf
Distribution: Debian / Suse /RHEL
Posts: 1,130

Original Poster
Rep: Reputation: 31
which config file ? please advise.
 
Old 01-17-2005, 09:05 AM   #4
oneandoneis2
Senior Member
 
Registered: Nov 2003
Location: London, England
Distribution: Ubuntu
Posts: 1,460

Rep: Reputation: 48
/etc/X11/XF86Config
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
XWindows won't start !! netkepala Linux - Networking 5 08-31-2003 05:01 AM
Can't start xwindows juno Linux - General 3 12-18-2002 02:21 PM
Can't start xwindows juno Linux - General 2 11-29-2002 03:07 AM
Can't start xwindows juno Linux - General 6 11-17-2002 01:34 PM
start xwindows lakshman Linux - General 3 10-15-2002 11:41 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General

All times are GMT -5. The time now is 08:36 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration