LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-23-2005, 01:56 AM   #1
vvenkata
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2005
Distribution: Fedora Core 2.6.12
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Angry Buffer I/O error during bootup


Hello,

I use Fedora Core 2.6.12 on a Dell Latitude D600 Laptop. I am no longer able to boot into Linux. At boot time I get the message:

Buffer I/O error on device hda6, logical block 0
Buffer I/O error on device hda6, logical block 1
Buffer I/O error on device hda6, logical block 2
Buffer I/O error on device hda6, logical block 3
Buffer I/O error on device hda6, logical block 4
mkrootdev: label / not found
mount: error 2 mounting ext3
pivotroot: pivot_root(/sysroot,/sysroot/initrd) failed: 2
umount /initrd/proc failed: 2
Kernel panic - not syncing: No init found. Try passing init= option to kernel

This just happened all of a sudden today. I haven't made any changes to the kernel. All of a sudden the laptop's "disk light" (the one that comes on during I/O) went into a long period of flickering during which the computer just seemed to slow down and freeze. (I wasn't able to open windows, etc.) I also remember seeing some "I/O error" messages at that time. I had to do a hard reboot, and have been unable to boot back into Linux ever since then.

Any suggestions?

Vasanth
 
Old 08-23-2005, 06:52 PM   #2
PenguinPwrdBox
Member
 
Registered: Oct 2003
Posts: 568

Rep: Reputation: 31
I got $10 that says that disk is now a very expensive doorstop.
Sounds like it went bad.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Buffer I/O error during Installation herduk Mandriva 3 09-06-2005 09:37 AM
Buffer I/O error when attaching CF card birdseye Linux - Hardware 0 08-16-2005 06:04 AM
Buffer I/O error linuxhippy Fedora 4 07-15-2005 05:25 AM
mnt error--buffer I/O error, dev fd0 elempoimen Linux - Hardware 0 06-10-2005 10:51 PM
buffer write failed error ricardo_ok Slackware 9 06-10-2004 09:06 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General

All times are GMT -5. The time now is 09:34 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration