LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-26-2002, 08:53 AM   #1
Syncrm
Member
 
Registered: Aug 2001
Location: Lansing, Michigan
Distribution: slackware8+
Posts: 472

Rep: Reputation: 30
ALSA sound static


hello again.
i've been attempting to get my thinkpad working with slackware 8.0 (so far, it's been rough but i've managed). the only thing at this point that i'm really stuck on is the soundcard.

here are my system specs before i go any further:

ibm thinkpad a20p
Crystal SoundFusion PCI soundcard
128mb ram
slackware 8.0
ALSA v0.5.10
i more or less followed these instructions: http://www.airlineticket-center.com/...top/sound.html

i managed to get the soundcard to actually output in various apps (xmms, mpg123), but the problem is that the sound quality is poor. it's not all fuzzy or anything; the song starts out alright, but after about 45 secs i get a small burst of static about every 10 secs. if worse came to worse, i could live with it... but i'm piping this box through a $4500 entertainment system, so i'd kinda like to get it "perfect" (not to mention the whole reason i'm using linux and NOT windows is so that i don't have to settle).

anyways, i heard ALSA was pretty good in terms of customizing, so i'm hoping there will be a fix for this. thanx for any help offered! :-)

(oh, and i've tried both oss and esound plugins in xmms, both work about the same in terms of the quality)

Last edited by Syncrm; 01-26-2002 at 08:55 AM.
 
Old 01-26-2002, 12:15 PM   #2
jonnyjonjon
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2002
Location: here
Distribution: SuSE
Posts: 21

Rep: Reputation: 15
try www.linux-laptop.net
 
Old 01-26-2002, 07:36 PM   #3
Syncrm
Member
 
Registered: Aug 2001
Location: Lansing, Michigan
Distribution: slackware8+
Posts: 472

Original Poster
Rep: Reputation: 30
already been there. it wasn't any help, as it didn't address my poor sound quality problem.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Alsa sound *jumpy*: alsa-space: xrun of at least 11.449 msecs. resetting stream qwijibow Linux - General 6 04-22-2006 07:35 PM
Sound static since slack 10.1 (alsa 1.0.8) daspooky Slackware 7 03-15-2005 06:44 AM
ALSA problem - static noise on playback donbellioni Linux - Software 4 08-29-2004 12:17 PM
Alsa STATIC Falieson Linux - Software 3 04-12-2004 12:07 AM
Static with ALSA Berto Linux - General 0 12-27-2003 04:11 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General

All times are GMT -5. The time now is 05:36 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration