LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Latest LQ Deals
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software > Linux - Games
User Name
Password
Linux - Games This forum is for all discussion relating to gaming in Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-23-2003, 04:57 PM   #1
iLLuSionZ
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: MI
Distribution: Knoppix 3.3 = XP = Mandrake 9.2
Posts: 343

Rep: Reputation: 30
ut2003 error


[joe@x1-6-00-4c-69-6e-75-79 Games]$ ut2003

Backtrace:
[ 1] ./Core.so [0x409c9c32]
[ 2] /lib/i686/libpthread.so.0 [0x40d934ec]
[ 3] /lib/i686/libc.so.6 [0x40b53ca8]
[ 4] /Games/System/OpenGLDrv.so(SetRes__19UOpenGLRenderDeviceP9UViewportiiiii+0xd0) [0x4379c910]
[ 5] /Games/System/SDLDrv.so(TryRenderDevice__12USDLViewportPCwiii+0x11e) [0x43767806]
[ 6] /Games/System/SDLDrv.so(OpenWindow__12USDLViewportUiiiiii+0x223) [0x437667d3]
[ 7] ./Engine.so(Init__11UGameEngine+0x1043) [0x4025a753]
[ 8] ./ut2003-bin [0x805513e]
[ 9] ./ut2003-bin(main+0x296e) [0x805813e]
[10] /lib/i686/libc.so.6(__libc_start_main+0xc7) [0x40b40c57]
[11] ./ut2003-bin(ValidateCDKey__Fv+0x49) [0x80511f1]
Signal: SIGSEGV [segmentation fault]
Aborting.
[joe@x1-6-00-4c-69-6e-75-79 Games]$

???????????????????????????????????????????????????????????
 
Old 11-23-2003, 05:13 PM   #2
LavaDevil94
LQ Guru
 
Registered: Jul 2003
Distribution: Gentoo 2004.2: Who needs exmmpkg when you have emerge?
Posts: 1,795

Rep: Reputation: 47
i think the problem is answered here:
http://icculus.org/lgfaq
 
Old 11-23-2003, 05:19 PM   #3
iLLuSionZ
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: MI
Distribution: Knoppix 3.3 = XP = Mandrake 9.2
Posts: 343

Original Poster
Rep: Reputation: 30
:::BUZZ:::

Wrong answer...

its not in there.
 
Old 11-24-2003, 05:27 AM   #4
iLLuSionZ
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: MI
Distribution: Knoppix 3.3 = XP = Mandrake 9.2
Posts: 343

Original Poster
Rep: Reputation: 30
anyone else know>?
 
Old 11-24-2003, 03:34 PM   #5
iLLuSionZ
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: MI
Distribution: Knoppix 3.3 = XP = Mandrake 9.2
Posts: 343

Original Poster
Rep: Reputation: 30
??????????????????????????????????????????????????????????
 
Old 11-25-2003, 01:29 AM   #6
piraterock
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Distribution: SuSE 9.0
Posts: 11

Rep: Reputation: 0
not me, im having the same problem, would love a fix
 
Old 06-24-2004, 04:41 AM   #7
Braveheart1980
Member
 
Registered: Jan 2004
Location: Greece!
Distribution: Ubuntu 9.10
Posts: 633
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 30
Unhappy

I just installed this great game and i get the same problem!!

Last edited by Braveheart1980; 06-24-2004 at 04:44 AM.
 
Old 06-24-2004, 04:37 PM   #8
The_Nerd
Member
 
Registered: Aug 2002
Distribution: Debian
Posts: 540

Rep: Reputation: 32
This may not help, but I remember that when I installed ut2003, I got the cdkey wrong, and when that happens BAD things start to happen. I remember this because of the last line:

"[11] ./ut2003-bin(ValidateCDKey__Fv+0x49) [0x80511f1]"

The last error is that it caused a segmentation fault. That means that it tried to use memory it wasn't supposed to use. You could try a few things to narrow down the problem. First try:

Changing the cdkey: it must be EXACTLY the same as it is on the manual. By the way, every one says you have to reinstall the game, this isn't true, just open up "ut2003/System/cdkey" with your favorite text editor and change it. The cdkey file may actually be somewhere else, but it is pretty obvious what it is, you'll know when you see it.

Next try:
ut2003 --no-sound

(it may be --nosound)

If it still does the same thing try to update your SDL libraries by going here:

www.libsdl.org

And update your OpenGL drivers by getting the newest drivers from your card manufactures web site, if you have an nVidia card, you would goto:

www.nvidia.com

Hope I was of some help. It would be more help to me if you gave me more info, such as what kind of computer you have, what version of linux, etc...

Last edited by The_Nerd; 06-24-2004 at 04:40 PM.
 
Old 06-24-2004, 06:16 PM   #9
Braveheart1980
Member
 
Registered: Jan 2004
Location: Greece!
Distribution: Ubuntu 9.10
Posts: 633
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 30
I have an ATI Radeon 9600 Pro card and i use mandrake 10.0 community download.I'll try your directions and post results soon!
 
Old 06-25-2004, 09:30 PM   #10
Braveheart1980
Member
 
Registered: Jan 2004
Location: Greece!
Distribution: Ubuntu 9.10
Posts: 633
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 30
None of them helped! I used to play my game in mandrake 9.2 with the same hardware and with no problem @ all!I now upgraded to mandrake linux 10.0 and after i re-installed the game (i removed that game for space reasons sometime in between) i get this silly error!Could it be my new (2.6.xx)kernel?During boot i have an option for mndrake 9.2 , and of course the old kernel(2.4.xx).Should i try it from my old kernel or would i , by choosing my old mandrake distro , harm in anyway my system eg my installed drivers?
 
Old 06-25-2004, 09:35 PM   #11
Braveheart1980
Member
 
Registered: Jan 2004
Location: Greece!
Distribution: Ubuntu 9.10
Posts: 633
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 30
BTW i've noticed that i have a hidden folder in /home/user/ folder named .ut2003 which created a log file besides other. Here it is :

Log: Log file open, Sat Jun 26 04:23:06 2004
Init: Name subsystem initialized
Log: Your locale: [ISO-8859-7].

Init: Version: 2107 (120.28)
Init: Compiled: Sep 19 2002 19:03:45
Init: Command line:
Init: Base directory: /home/george/ut2003/System/
Init: Character set: Unicode
Init: Build label: UT2003 Build UT2003_Build_[2002-09-19_17.26]
Log: Bound to Engine.so
Log: Bound to Core.so
Init: Object subsystem initialized
Init: CPU Detected: Unknown processor (GenuineIntel)
Init: CPU Features: CMov FPU RDTSC PAE MMX SSE
Init: CPU Speed=3006.943180 MHz
Init: Unreal engine initialized
Log: Bound to SDLDrv.so
Init: Detected 0 joysticks
Init: SDLClient initialized.
Log: Bound to OpenGLDrv.so
Init: Initializing OpenGLDrv...
Log: binding libGL.so.1
Log: (Karma): Beginning Karma for game.
Log: (Karma): Creating MeAssetDB.
Log: (Karma): Loading: Alien.ka
Log: (Karma): Loading: Bot.ka
Log: (Karma): Loading: Human.ka
Log: (Karma): Loading: intro.ka
Log: (Karma): Loading: jugg.ka
Log: (Karma): Finished Creating MeAssetDB (12 Assets).
Log: LoadMap: Entry
Log: Bound to XGame.so
Log: Bound to IpDrv.so
Log: Bound to Fire.so
Warning: Missing Class Class Editor.TransBuffer
Log: Static mesh batches: 0 vertex bytes, 0 index bytes
Log: Game class is 'GameInfo'
Log: Level is Level Entry.myLevel
Log: Bringing Level Entry.myLevel up for play (0) appSeconds: 16779773.795759...
ScriptLog: InitGame:
ScriptLog: Base Mutator is Entry.Mutator
ScriptLog: GameInfo::InitGame : bEnableStatLogging False
Log: 0 ANTIPORTALS
Log: Browse: NvidiaLogo.ut2?Name=Player?Class=Engine.Pawn?Character=Gorge?team=255
Log: LoadMap: NvidiaLogo.ut2?Name=Player?Class=Engine.Pawn?Character=Gorge?team=255
Log: (Karma): Initialising Karma for Level.
Log: Static mesh batches: 508608 vertex bytes, 110460 index bytes
Log: Collecting garbage
Log: Purging garbage
Log: Garbage: objects: 15475->15436; refs: 150784
Log: Game class is 'CinematicGame'
Log: Level is Level NvidiaLogo.myLevel
Warning: Paths may not be valid.
Log: Bringing Level NvidiaLogo.myLevel up for play (0) appSeconds: 16779774.260992...
ScriptLog: InitGame: ?Name=Player?Class=Engine.Pawn?Character=Gorge?team=255
ScriptLog: Base Mutator is NvidiaLogo.Mutator
ScriptLog: GameInfo::InitGame : bEnableStatLogging False
Log: 0 ANTIPORTALS
Log: Created and initialized a new SDL viewport.
Log: Bound to XInterface.so
Log: Bound to UWeb.so
Log: Bound to ALAudio.so
Init: ALAudio: subsystem initialized.
ScriptLog: Team 255
ScriptLog: Login: Player
Log: Possessed PlayerPawn: CinematicPlayer NvidiaLogo.CinematicPlayer
Log: CinematicPlayer got player SDLViewport
Error: Map NvidiaLogo.LevelInfo0 does not have an associated MUSIC track
Log: No ScoreBoardType specified in GameInfo
Init: Input system initialized for SDLViewport
Log: Enter SetRes: 800x600 Fullscreen 1
Exit: Exiting.
Log: Waiting for file streaming thread to finish...
Uninitialized: Name subsystem shut down
Uninitialized: Allocation checking disabled
Uninitialized: Log file closed, Sat Jun 26 04:23:09 2004


What is it?My card runs all 3d games smoothly and in glxgears i get round 4730 FPS!!
 
Old 06-25-2004, 09:48 PM   #12
Braveheart1980
Member
 
Registered: Jan 2004
Location: Greece!
Distribution: Ubuntu 9.10
Posts: 633
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 30
Hooray!!!!!!!!!!!!!!!!!


I solved this!!! The only thing u have to do is to update from version 2107 to 2225 !
U have to download and execute this file ftp://david.hedbor.org/ut2k3/updates...7to2225.sh.bin
!!
Happy gaming!!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
UT2003 persistant mount error! Braveheart1980 Linux - Games 45 02-07-2004 03:26 AM
Error Message during UT2003 installation dipodo Linux - Games 1 01-16-2004 02:15 PM
UT2003 Install Error thundersdm Linux - Games 2 01-05-2004 06:53 PM
UT2003 Error Moving File LOUDSilence Linux - Software 8 12-26-2003 02:09 AM
Error in starting UT2003 demo casey24601 Linux - Games 8 11-03-2003 03:21 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software > Linux - Games

All times are GMT -5. The time now is 01:21 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration