LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Latest LQ Deals
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software > Linux - Games
User Name
Password
Linux - Games This forum is for all discussion relating to gaming in Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-14-2003, 12:42 PM   #1
nocturnal
Member
 
Registered: Apr 2003
Location: Sweden
Distribution: Slackware, LFS
Posts: 80

Rep: Reputation: 15
quake3 wont load default.cfg


i got quake3 for linux and when i start it i get this message:
Sys_Error: Couldn't load default.cfg

i saw here http://zerowing.idsoftware.com/linux/q3a/#pk3 that i might have forgotten the pk3 files but they were all in the right place and i even changed perms on everything just in case but i still get the same error
system: slackware 9.1
 
Old 12-14-2003, 05:39 PM   #2
chup
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: South Africa
Distribution: Ubuntu (Feisty)
Posts: 280

Rep: Reputation: 31
i had the same problem when i installed quake 3 on gentoo.
the first time i ran it i had no problems, but the second time i also got that error.
however, i didn't get the error when i launched quake3 from the /opt/quake3 directory.
i just made a _very_ simple script to first cd to /opt/quake3, and then launch quake 3, and i don't have the problem anymore

i hope this will be of any help.
 
Old 12-14-2003, 07:04 PM   #3
LavaDevil94
LQ Guru
 
Registered: Jul 2003
Distribution: Gentoo 2004.2: Who needs exmmpkg when you have emerge?
Posts: 1,795

Rep: Reputation: 47
maybe you could try going to the quake3 root dir and execing quake3 from there?
 
Old 12-15-2003, 08:09 AM   #4
nocturnal
Member
 
Registered: Apr 2003
Location: Sweden
Distribution: Slackware, LFS
Posts: 80

Original Poster
Rep: Reputation: 15
i tried doing that but it says the same thing
 
Old 12-15-2003, 02:02 PM   #5
chup
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: South Africa
Distribution: Ubuntu (Feisty)
Posts: 280

Rep: Reputation: 31
hmm i've looked around and these could be the the causes of your problem.
1 - your pak0.pk3 file is corrupt
2 - you need to copy the default.cfg in your home dir to q3a/baseq3

this is all i can find for now.
hope it helps...
 
Old 12-15-2003, 02:27 PM   #6
nocturnal
Member
 
Registered: Apr 2003
Location: Sweden
Distribution: Slackware, LFS
Posts: 80

Original Poster
Rep: Reputation: 15
i don't have a default.cfg anywhere at all
 
Old 12-15-2003, 03:02 PM   #7
chup
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: South Africa
Distribution: Ubuntu (Feisty)
Posts: 280

Rep: Reputation: 31
just to make sure:
did you install the latest point release, and then copy the pak0.pk3 file from your cd to the q3a folder?
i think something went wrong with the installation when you dont have a default.cfg
 
Old 12-16-2003, 03:51 AM   #8
nocturnal
Member
 
Registered: Apr 2003
Location: Sweden
Distribution: Slackware, LFS
Posts: 80

Original Poster
Rep: Reputation: 15
it's that bin file you can download i can't remember from where
 
Old 12-16-2003, 03:28 PM   #9
chup
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: South Africa
Distribution: Ubuntu (Feisty)
Posts: 280

Rep: Reputation: 31
here i got a link for ya:
ftp://ftp.idsoftware.com/idstuff/qua....32b-3.x86.run

install that, then copy pak0.pk3 from your quake3 cd to /opt/quake3/baseq3 and it should work (assuming you installed quake 3 in /opt)
 
Old 01-11-2004, 03:32 PM   #10
r2bit
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2004
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
I can't understand. So i can't run the game by only installing the linuxq3apoint-1.32b-3.x86.run? I need a Quake 3 CD too?
 
Old 06-08-2004, 10:19 AM   #11
postal26
Member
 
Registered: Dec 2003
Location: north carolina
Distribution: Slackware
Posts: 33

Rep: Reputation: 15
Red face teehee

Yeah you have to own a copy of quake lol. First copy the pak0.pk3 from your cdrom then install the point release

Last edited by postal26; 06-08-2004 at 10:22 AM.
 
Old 06-16-2004, 03:50 PM   #12
r_jensen11
Senior Member
 
Registered: Apr 2003
Location: Minnesota, USA
Distribution: Slack 10.0 w/2.4.26
Posts: 1,032

Rep: Reputation: 45
Re: teehee

Quote:
Originally posted by postal26
Yeah you have to own a copy of quake lol. First copy the pak0.pk3 from your cdrom then install the point release
The hell? Then why do they call it a demo? I get the same problem for both Q3 and Point demos!
 
Old 06-19-2004, 08:42 AM   #13
v00d00101
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: UK
Distribution: Fedora 8, Centos 5.1
Posts: 480

Rep: Reputation: 30
I assume this is what you installed:

http://ftp.yars.free.net/pub/softwar...11-6.x86.gz.sh

ie the demo.

If not thats why your not able to run it, the point release is for full quake3.
 
Old 06-19-2004, 07:09 PM   #14
r_jensen11
Senior Member
 
Registered: Apr 2003
Location: Minnesota, USA
Distribution: Slack 10.0 w/2.4.26
Posts: 1,032

Rep: Reputation: 45
Quote:
Originally posted by v00d00101
I assume this is what you installed:

http://ftp.yars.free.net/pub/softwar...11-6.x86.gz.sh

ie the demo.

If not thats why your not able to run it, the point release is for full quake3.
Sonofa.... Anywho, when I try to run the Quake3 demo, I get the same error, something about how it can't load default.cfg, mostly because it never made one, blah, blah blah.... At least Unreal Tournament's demo works, as does UT2k3's demo....
 
Old 06-20-2004, 08:47 AM   #15
v00d00101
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: UK
Distribution: Fedora 8, Centos 5.1
Posts: 480

Rep: Reputation: 30
I used to have this problem years back, and i eventually tried copying the default.cfg from pak0.pk3 to ~/.quake3/demoq3/. Even that didnt work, so in the end i just installed it to my home dir, at 60 or so meg its not a big deal.

The main reason i think i had the problem was the game used to install to /usr/games instead of /usr/local/games and that borked all the symlinks up. i now have full q3 without a problem. When you install, check the install dirs, also its possible that the files are corrupted somehow.

Also the default.cfg seems to come up if you have videocard probs a lot. So this is possibly the problem also.

On a side not i have all 3 of the UT games running, full version wise and ive not seen any of these crashes that people have been complaining about, apart from a slight fubar with the sound on UT 2K3, which required a little messing about in SDL.

Last edited by v00d00101; 06-20-2004 at 08:53 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need default urpmi.cfg for Mandriva LE 2005 DVD 2damncommon Mandriva 6 05-06-2005 12:35 AM
quake3 on suse 9.1 - pak0.pk3 vs. default.cfg ungua Linux - Software 0 01-12-2005 05:20 PM
xmame 0.84 default.cfg overrides everything penguin_slacker Linux - Games 0 07-31-2004 06:00 PM
Quake 3 cant find default.cfg LavaDevil94 Linux - Software 1 08-20-2003 06:20 PM
quake3 can not load openGL subsystem Edward78 Linux - Software 3 08-15-2002 09:15 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software > Linux - Games

All times are GMT -5. The time now is 10:03 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration