LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Linux From Scratch
User Name
Password
Linux From Scratch This Forum is for the discussion of LFS.
LFS is a project that provides you with the steps necessary to build your own custom Linux system.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-19-2006, 07:49 PM   #1
DropSig
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: East of Quebec
Distribution: Ubuntu, Centos
Posts: 208

Rep: Reputation: 30
Got it all done. but.... startx problem


Ive had LFS 6.1 installed for a while now. i use the live cd & the auto-installer (nALFS i think. everything went ok, had a couple of problem with certain pkg but i just coompiled & installed those manually & then went back to the installer....
I tryed installing kde, i choose to go with konstruct. Funny thing i got it installed, it would start, with kde default background and nothing else(no kmenu, icon. now that doesnt really matter because i didn't want it in the first place, i use enlightenmnet. but ill probably try again some time soon just to say i did.
Here is the "but...."
i have an intel 865g video card. other than it being hell to have the accelerator workin(which i didn't yet if someone has plz how did you do it). but mainly, root can exec "startx" without a problem. but when a unprivliged user tries.:
(EE) failed to load module "i810". module requirement mismatch, 0
 
Old 01-22-2006, 04:19 PM   #2
halvy
Member
 
Registered: Aug 2005
Location: Anchorage, Alaska (soon EU, hopefully)
Distribution: Anything NOT SystemD (ie. M$) related.
Posts: 918

Rep: Reputation: 42
sounds like you need to give the user(s) permissions to access x.
 
Old 01-22-2006, 06:14 PM   #3
DropSig
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: East of Quebec
Distribution: Ubuntu, Centos
Posts: 208

Original Poster
Rep: Reputation: 30
That was one of my thought but startx and X permission r fine.
I went through the book and did not see anything i would have missed that would affect this.
i just tested with the vesa driver and it work fine. So i guess it has to do with the i810 driver only. The modules in /usr/X11R6/lib/modules/driver permissions r 755.
so im getting a little confuse here
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
startx problem mandrakewanta Linux - Newbie 2 05-07-2005 08:13 PM
startx problem Neomorpheus Debian 4 02-10-2005 07:17 AM
Bug / Xwindows / startx : xinit works but startx crash www.rzr.free.fr Linux - Software 4 10-17-2004 08:06 AM
Problem during startx fransemail Linux - Software 3 07-24-2004 01:11 PM
Problem with startx... Damnit73 Slackware 2 05-26-2004 08:28 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Linux From Scratch

All times are GMT -5. The time now is 02:36 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration