LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Desktop
User Name
Password
Linux - Desktop This forum is for the discussion of all Linux Software used in a desktop context.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-24-2014, 05:09 AM   #1
mackowiakp
Member
 
Registered: Jun 2014
Location: Poland/Gdynia
Posts: 99

Rep: Reputation: Disabled
Skype - no screen sharing aftre upgrade to ver 4.3.0.37


I have a problem with screen sharing after upgrade Skype from ver 4.2 to 4.3.0.37. The share option is greyed or if option is avaliable, after click on "share screen" the receiving party does not has my screen display. I try to remove Skype and install again old one, previously good working version, but without positive result. Next strange thing is that I dont see users pics.
And another strange situation I noticed after upgrade. During my work on PC, I stream (using VLC) video stream from my Enigma2 based satbox. When I start Skype call, VLC stops playback video stream. In previous installation (before upgrade) it was possible to receive video stream using VLC and share screen via Skype, with VLC window inside of screen content. Any idea what's wrong?
My system is Mageia 4/64 bit.
 
Old 06-24-2014, 10:12 AM   #2
Habitual
LQ 5k Club
 
Registered: Jan 2011
Location: Nowhere near you, thank God.
Distribution: OSX Sierra
Posts: 8,570
Blog Entries: 14

Rep: Reputation: Disabled
Welcome to LQ!

Have you tried (or "you 'could' try")
shutting down skype.
Opening a terminal and
Code:
mv ~/.Skype ~/.Skype.org
and then firing up skype.
Any difference? Does anything else work (like your "user pics")?

Any change? If not just shutdown Skype again and mv the .org directory back using
Code:
mv ~/.Skype.org ~/.Skype
Please let us know.
 
Old 06-24-2014, 10:24 AM   #3
mackowiakp
Member
 
Registered: Jun 2014
Location: Poland/Gdynia
Posts: 99

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Yes of course. I removed Skype from system using URPME Mageia command and than manually removed all "skype" and "Skype" named filed and directories including ~/.Skype. Then I install Skype again. But the result is still the same.
Even my own pic is not showing :-(

Last edited by mackowiakp; 06-24-2014 at 10:29 AM. Reason: Syntax errors
 
Old 06-24-2014, 02:01 PM   #4
Habitual
LQ 5k Club
 
Registered: Jan 2011
Location: Nowhere near you, thank God.
Distribution: OSX Sierra
Posts: 8,570
Blog Entries: 14

Rep: Reputation: Disabled
When you say re-installed the old version (ver 4.2), how was that done exactly? from source? or a package repo?
(I don't know jack-all about Mageia or it's software package manager)

Also, try this. After installing Skype (any),
create a new user on the system and login as that new user, fire up skype and login with your usual ID ... What is the result?

Thanks.
 
1 members found this post helpful.
Old 06-24-2014, 02:32 PM   #5
mackowiakp
Member
 
Registered: Jun 2014
Location: Poland/Gdynia
Posts: 99

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
So! We made a step ahead! I created second user on my system and fired up Skype. And it works properly!
But, during my previous tests I removed ~/.Skype dir and fired up Skype. Skype of course created new ~/.Skype dir. But after that there was not "share screen" option avaliable. Probably it is KDE related problem or Skype keeps another part of its config in different location.
The same result (non availability of "share screen" option") was when I use "dynamic" version of Skype, that is non-installer based package.
I installed Skype from Mageia repo.
 
Old 06-24-2014, 04:17 PM   #6
Habitual
LQ 5k Club
 
Registered: Jan 2011
Location: Nowhere near you, thank God.
Distribution: OSX Sierra
Posts: 8,570
Blog Entries: 14

Rep: Reputation: Disabled
Great!

This leads me to believe that something-KDE'ish in your ~/.config is messed up.

Trouble is, renaming ~/.config will 'default' your desktop to a "just installed state".

Only you can make that determination.

same as "mv ~/.Skype" tho'

logout of the destop.
Open a tty with Ctrl+Alt+F1 and login as yourself.
Code:
mv ~/.config ~/.config.org
exit
Ctrl+Alt+F7 and login graphically.
Test Skype.

Please let us know...
 
1 members found this post helpful.
Old 06-25-2014, 03:44 AM   #7
mackowiakp
Member
 
Registered: Jun 2014
Location: Poland/Gdynia
Posts: 99

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Yep! Habitual You are charlatan! I got it! First I boot PC into text (non GUI) mode and made things like this:

cp -a /home/my_user/.config /home/my_user/.config.ORG
rm -rf /home/my_user/.config

Next I boot system in normal mode. ".config" dir was build from the beginning and WORKS!!!
But ".config.ORG" does not contain any file or dir with "skype" as a part of name. Now I copy back one by one subdirs located in ".config"ORG" to ".config" and will try to "catch" which one is responsible for my troubles.
So it looks like KDE related problem and/or new Skype version installer.
 
Old 06-25-2014, 05:48 AM   #8
Habitual
LQ 5k Club
 
Registered: Jan 2011
Location: Nowhere near you, thank God.
Distribution: OSX Sierra
Posts: 8,570
Blog Entries: 14

Rep: Reputation: Disabled
"charlatan" must mean something different where you come from.

Glad it worked out.
 
Old 06-25-2014, 06:03 AM   #9
mackowiakp
Member
 
Registered: Jun 2014
Location: Poland/Gdynia
Posts: 99

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Many thanks for Your help. The error was in one of the file which is created automatically by KDE during start, located in ~/.config dir. I dont know which one. But now works perfectly!
 
Old 06-25-2014, 06:43 AM   #10
Habitual
LQ 5k Club
 
Registered: Jan 2011
Location: Nowhere near you, thank God.
Distribution: OSX Sierra
Posts: 8,570
Blog Entries: 14

Rep: Reputation: Disabled
You are very welcome.
 
Old 07-10-2014, 04:19 PM   #11
lorenafavario
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2014
Posts: 3

Rep: Reputation: Disabled
hello everybody. Im new on this forum and Im having the same problem as mackowiakp.
I tried logging as guest in my ubuntu 14.04 and skype worked perfectly but....
when im logged as usual skype doesnt let me share screen or use my webcam simply doesnt see it.
I read all the post but honestly im not understanding what to do to fix it.
Please Habitual can u help me? After I log in my ubuntu with my password what i should do?
I installed skype from a package or something like that if im not wrong, skype 4.3 was not in the software center at that moment.
Please help me fix this i really need to use the webcam and share screens.

Thanks in advance Lorena
 
Old 07-11-2014, 08:14 AM   #12
Habitual
LQ 5k Club
 
Registered: Jan 2011
Location: Nowhere near you, thank God.
Distribution: OSX Sierra
Posts: 8,570
Blog Entries: 14

Rep: Reputation: Disabled
Quote:
Originally Posted by lorenafavario View Post
I installed skype from a package or something like that
Sure:
First, we'll make sure it's not something in your ~/.Skype directory...

logout of the destop.
Open a tty with Ctrl+Alt+F1 and login as yourself.
Code:
mv ~/.Skype ~/.Skype.org
exit
Ctrl+Alt+F7 and login graphically.
Test Skype.

If that fails
logout of the destop.
Open a tty with Ctrl+Alt+F1 and login as yourself.
Code:
mv ~/.config ~/.config.org
rm ~/.Skype
exit
Ctrl+Alt+F7 and login graphically.
Test Skype.
 
Old 07-11-2014, 01:12 PM   #13
lorenafavario
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2014
Posts: 3

Rep: Reputation: Disabled
Thank u very very much

It worked perfectly... thank u very much my friend
A huge hug from Argentina - Lorena
 
Old 07-11-2014, 01:47 PM   #14
Habitual
LQ 5k Club
 
Registered: Jan 2011
Location: Nowhere near you, thank God.
Distribution: OSX Sierra
Posts: 8,570
Blog Entries: 14

Rep: Reputation: Disabled
Quote:
Originally Posted by lorenafavario View Post
It worked perfectly... thank u very much my friend
A huge hug from Argentina - Lorena
You are very welcome.
 
Old 07-18-2014, 03:12 PM   #15
lorenafavario
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2014
Posts: 3

Rep: Reputation: Disabled
I have a new problem after i fixed this

After i fixed skype one of my games stopped to work and is crashing at start.
The name of the game is Spheres and I got it from Ubuntu Software Center.
Tried to uninstall and reinstall but doesnt work.
Any way I can fix this? I would like to be able to play that game again.
OFC maybe the game issue has nothing to do with Skype but...
Thanks in Advance
Lorena
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SuSE Linux 11.3 zlib ver 1.2.3-141.1.i586 do I need to upgrade to ver 1.2.5 arcolino SUSE / openSUSE 1 12-14-2011 01:02 AM
vsftpd ver 2.0.4 FTPES works but upgrade to ver 2.3.2 it does not elcog Linux - Server 2 03-02-2011 11:41 AM
AspireOne-bios upgrade to ver. 3310 advantagious? johnrt Linux - Newbie 1 12-27-2010 10:15 PM
How to - list files that were created aftre certain date kaprasanna Linux - Newbie 2 12-10-2007 03:50 AM
Trying to upgrade XFree86 to ver. 4.0.3 froycard Linux - Newbie 4 05-22-2001 08:51 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Desktop

All times are GMT -5. The time now is 07:43 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration