LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Desktop
User Name
Password
Linux - Desktop This forum is for the discussion of all Linux Software used in a desktop context.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-20-2013, 09:22 AM   #1
liltux
Member
 
Registered: Mar 2011
Posts: 45

Rep: Reputation: 2
Having Slacke17 problems on Slackware 14.1_64 on Acer Aspire 5100


Hello, ok so I am running a fresh install of slack14.1 w/ current updates. I was looking to try out enlightenment on slackware, and came across ngc891 hard work and figured I would give it a try. I first tried ngc891's easy installation script for the full install w/ extras. When I would either use kdm or startx I would get a pointer for a split second and then I would get a black screen. So I then removed the packages with the script, and using the nice slackbuilds, built all the packages on my machine and installed them that way. Also to note I followed the order described. Now here is the odd part, unlike the first attempt I did a reboot to tryout through kdm, this time all I did was logout to the kdm login screen. I was able to click the drop down list and select the enlightenment session and login. This time enlightenment started fine. I was able to spend all evening configuring my desktop and playing around with enlightenment. Then on the next Boot up of my laptop got me right back where I started the first time, a black screen. Now I have already been through /var/log/Xorg.0.log and /var/log/messages and I think I have found a place where it is describing the video card is already in use or something to that extent.
Here is what I get in the /var/log/Xorg.0.log:
Quote:
[ 44.798] (II) config/udev: Adding input device Acer BMA150 accelerometer (/dev/input/event7)
[ 44.798] (II) No input driver specified, ignoring this device.
[ 44.798] (II) This device may have been added with another device file.
[ 44.798] (II) config/udev: Adding input device Acer BMA150 accelerometer (/dev/input/js0)
[ 44.798] (II) No input driver specified, ignoring this device.
[ 44.798] (II) This device may have been added with another device file.
[ 83.776] (II) AIGLX: Suspending AIGLX clients for VT switch
and from /var/log/Xlog.1.log:
Quote:
[ 142.079] (II) config/udev: Adding input device Acer BMA150 accelerometer (/dev/input/event7)
[ 142.079] (II) No input driver specified, ignoring this device.
[ 142.079] (II) This device may have been added with another device file.
[ 142.079] (II) config/udev: Adding input device Acer BMA150 accelerometer (/dev/input/js0)
[ 142.080] (II) No input driver specified, ignoring this device.
[ 142.080] (II) This device may have been added with another device file.
[ 144.444] (II) RADEON(0): EDID vendor "QDS", prod id 65
[ 144.444] (II) RADEON(0): Printing DDC gathered Modelines:
[ 144.444] (II) RADEON(0): Modeline "1280x800"x0.0 68.90 1280 1301 1333 1408 800 804 808 816 -hsync -vsync (48.9 kHz eP)
[ 154.263] (II) RADEON(0): EDID vendor "QDS", prod id 65
[ 154.263] (II) RADEON(0): Printing DDC gathered Modelines:
[ 154.263] (II) RADEON(0): Modeline "1280x800"x0.0 68.90 1280 1301 1333 1408 800 804 808 816 -hsync -vsync (48.9 kHz eP)
[ 154.301] (II) RADEON(0): EDID vendor "QDS", prod id 65
[ 154.301] (II) RADEON(0): Printing DDC gathered Modelines:
[ 154.301] (II) RADEON(0): Modeline "1280x800"x0.0 68.90 1280 1301 1333 1408 800 804 808 816 -hsync -vsync (48.9 kHz eP)
[ 3251.829] [mi] Increasing EQ size to 512 to prevent dropped events.
and this is in the messages log:
Quote:
Dec 17 22:03:59 Slackware64 blueman-mechanism: Starting blueman-mechanism
Dec 17 22:03:59 Slackware64 dbus[614]: [system] Successfully activated service 'org.blueman.Mechanism'
Dec 17 22:04:00 Slackware64 blueman-mechanism: loading RfKill
Dec 17 22:04:00 Slackware64 blueman-mechanism: loading Config
Dec 17 22:04:00 Slackware64 blueman-mechanism: loading Network
Dec 17 22:04:00 Slackware64 blueman-mechanism: loading Ppp
Dec 17 22:04:29 Slackware64 blueman-mechanism: Exiting
Dec 17 22:21:35 Slackware64 -- MARK --
Dec 17 22:41:35 Slackware64 -- MARK --
So I am looking for suggestions as to where to dig deeper to find the problem or maybe one has experienced this same problem and I just need to make a slight change to my installation and or config file somewhere. Many thanks up front to any and all the help. And I would like to say "good job" to ngc891 for the packages, when I got it to work it seemed to work well.

Another note: I dont get around to my linux or any computer often so it might be a day or two before I get around to responding to posts or trying out suggestions.

Thanks again.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Slacke17 does or doesn't work on slack14.1_64 running on an Acer Aspire 5100? liltux Slackware 12 01-06-2014 11:52 PM
Audio Driver for Acer Aspire 5100 bezgodo Solaris / OpenSolaris 1 08-21-2007 03:54 AM
installation problem on Acer aspire 5100 bezgodo Linux - Laptop and Netbook 8 06-12-2007 09:09 PM
Wireless on Acer Aspire 5100 Cabeza de Huevo Linux - Laptop and Netbook 1 12-17-2006 03:59 PM
ACER Aspire 5100 Wireless taj SUSE / openSUSE 4 11-11-2006 10:26 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Desktop

All times are GMT -5. The time now is 03:01 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration