LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Latest LQ Deals
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Desktop
User Name
Password
Linux - Desktop This forum is for the discussion of all Linux Software used in a desktop context.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-06-2009, 12:26 AM   #1
!!!!!
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2009
Posts: 25

Rep: Reputation: 15
ATI on SUSE 11


HI,All
actually i am a brand new Linux User(just yesterday ) and i faced a problem with my VGA driver as i can not get the resolution as i need except doing it manually from display and once PC rebooted it became as 1st time and its not fitting 100% the screen as still there is a hidden part from the desktop.can anyone help solving this issue.my VGA Card is ATI 9800 pro.thanks for support.
 
Old 01-06-2009, 02:15 AM   #2
r1d3r
Member
 
Registered: May 2008
Location: Glendale, CA
Distribution: ubuntu 12.04
Posts: 146

Rep: Reputation: 22
First boot your suse with safe graphics mode to be able to see your whole screen,
Then install your ATI driver from here.
 
Old 01-06-2009, 02:41 AM   #3
!!!!!
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2009
Posts: 25

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Thanks,i will try that and feedback.
 
Old 01-14-2009, 03:07 AM   #4
!!!!!
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2009
Posts: 25

Original Poster
Rep: Reputation: 15
it didn't work.it works only when i open the configure desktop and ONLY click on display it goes fine without doing anything more.and a strange thing is it works very fine even after install the driver when i enter in failsafe mode.

Last edited by !!!!!; 01-14-2009 at 03:09 AM.
 
Old 01-14-2009, 04:32 AM   #5
ronlau9
Senior Member
 
Registered: Dec 2007
Location: In front of my LINUX OR MAC BOX
Distribution: Mandriva 2009 X86_64 suse 11.3 X86_64 Centos X86_64 Debian X86_64 Linux MInt 86_64 OS X
Posts: 2,369

Rep: Reputation: Disabled
Quote:
Originally Posted by !!!!! View Post
it didn't work.it works only when i open the configure desktop and ONLY click on display it goes fine without doing anything more.and a strange thing is it works very fine even after install the driver when i enter in failsafe mode.
We can try something else , being in the failsafe mode login as root
Start yast and than hardware>graphic card and monitor
Write down the settings
It will probe youŕe graphic card and monitor again,
If you get a good picture and the settings are OK save it
log out as root
log in as a user and tan startx
If it goes wrong use the original settings
 
Old 01-23-2009, 02:07 AM   #6
!!!!!
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2009
Posts: 25

Original Poster
Rep: Reputation: 15
actually i did this also but didnt work,every time i login again all saved setting gone,thanks all for sharing and supporting but actually i go to Fedora 10 and its ok with this problem.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ATI(fglrx) +suse 9.1 & supplementary drivers from Suse HenrixL Linux - Hardware 0 11-17-2004 04:14 PM
ATI and SuSE mikedeatworld SUSE / openSUSE 1 10-29-2004 01:26 PM
SuSE 9.1 - ATI Mobility 9600 (M10) - ATi Drivers 3.9.0 Beaviis Linux - Hardware 3 06-04-2004 12:51 PM
ati 8500ve - ati Radeon 8500 ve - suse 9.0 pro linuxgamer Linux - Hardware 0 11-30-2003 05:29 PM
ati suse 8.2 Paul Huddart Linux - Hardware 5 10-29-2003 10:09 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Desktop

All times are GMT -5. The time now is 12:41 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration